1199320.jpg

Kerttu-sukat, Uhoavan gnun ohje
Lanka 7V luonnonvalk. 104 g
Puikot 3 mm ja 3 ½ mm
Kantapää ja kavennukset omat tavikset

Tällä kertaa siis valkoiset ja vähän edellistä kertaa paksummilla puikoilla.  Kerttujen mallineule on jotenkin niin koukuttava, että  taas meinasin ihan unohtua neulomaan yhäti uutta mallikertaa. Vähän niinkuin olisi ensin unohtanut kääntyä kurvissa ja sitten jarruttaa ajoissa ennen pysäköintiä :).

Sukasta tuli siis reilu, pitkähkö jopa omaan (40-41) jalkaani, mutta sitä paremmin kai maltan luopua näistä :). Yleensähän, jos sukista tulee oikein ihanat ja vielä nappisopivat, niin eihän niistä malttaisi ollenkaan luopua. Se taas on vähän kehnompi juttu, jos meinaa tehdä sukkia lahjaksi.

1199321.jpg

***

 

Laitan vielä tähänkin muistiin ja tiedoksi tuon aiemman postauksen punaisen liivin ohjeen. Ohje siis löytyy Modasta 1/ 2007, ohje nro 4. Ohjeessa liivi on tehty Novitan Marinesta, minä sovelsin sitä jokseenkin suoraan Novitan Jussi-langalle. Lankaa kului hamsterimuistiinpanojeni mukaan 297 g eli 3 kerällistä.

 

***

Aikaisemmin mainitsemani neuleideaähky alkaa vaikuttaa vakavalta. Mistäs sen muka tietää? Siitä vaan, että meikäläinen on jopa sortunut tekemään mallitilkkuja!! Huolestuttaa jo itseänikin tämmöinen kiemurtelu ja kääntelehtiminen.

Tällä kertaa en tosiaankaan meinaa saada päätetyksi, aloittaisinko seuraavan työn jonkin tietyn ohjeen, tietyn langan vaiko ihan vaan summamutikassa ensimmäisten käteen osuvien puikkojen mukaan. Lankoja, jotka kovasti kinuavat puikoille, olisivat mm. kaksi pussillista wanhaa Novitan Mayaa (alpakkasekoitusta, toinen pussillinen tummaa oranssia, toinen petroolia), kassillinen petroolia Novitan Woolia sekä korillinen ruskeaa Seiskaveikkaa. Villatakkia, liiviä, tunikaa huutelevat. Kumminkin ovat niin sekavia, etten oikein ota kenestäkään tolkkua. Mokomatkin kiljuvat lankakasat!

Yleensä seuraava työ valikoituu kai aika helposti. Minusta tuntuu, että jostain vain käteen osuu puikot ja lankaa ja sitten minä ryhdyn neulomaan. Tai joku ohje kerta kaikkiaan puhuu asiaa, nyt. Tai sitten jollain on ns. huutava tarve jollekin vaatekappaleelle (esim. pipolle), siispä otan piponvirkkuun työn alle. Välillä kuitenkin iskee tämmöinen omituinen aloittamattomuuspäättämättömyys, enkä meinaa ollenkaan saada langan päästä kiinni. Heh, tällä kertaa kirjaimellisesti.

Nyt olisi kerrankin aikaa neuloa, mutta taitaa tämä tauko mennä tyhjää surratessa :D.

P.s.t

Tuli vielä mieleeni, että Famulla on uutta paksumpaa Steppiä kuvattuna blogissaan. Minäkin kävin sitä uutuutta luurailemassa lankakaupassa, mutta meinasin pökertyä niille sijoilleni, kun kuulin hinnan!! Oliko se 17 vai 18 euroa? Minulta meni ällistyksestä taju ja kuulokin kai häiriintyi, niin etten enää lähtiessä muistanut langan hintaa.
Olikin muuten tosi paljon paksumpaa kuin se "tavis" Step, melkein kuin seiskaveikkaa. Enkä raaskinut ostaa, vaikka olisi ollut vähän ALEakin. Hui! (Minä kun oon niin aataminaikuinen, että käsitän sen lankakerän maksavan Sata Markkaa! )