2864417109_380ce64bd1.jpg

Mun piti saada puikoille jotain hermoja lepuuttavaa ja minä sitten rakastuin. Tämä lanka oli niin ihana neulottava, että ei yhtään haitannut, vaikka purin eilisen alhaalta pän aloitetun pipontekeleen puolessa välissä. Kun tämä valmistui, meinasin saman tien purkaa ja tehdä saman uudelleen. Siis ihan vain neulomisen ilosta. Mulla kun on (oli) vain yksi kerä tätä ihanaa Noron Silk Gardenia. 

Tästähän tuliskin aika edullinen harrastus, kun ostaisi vain muutaman kerän tuollaista ihanalankaa ja neuloisi sitä sitten uudestaan ja uudestaan. Toisaalta päänlämmitys jäisi hiukkasen vajavaiseksi sillä systeemillä  :D. 

2865248736_f885b71ca4.jpg

 

Palmikkoprojekti nimittäin alkoi hyvän alun jälkeen harmittavaisesti tökkiä. Aloitin hihat. Tällä kertaa se hihojen teko sinänsä olisi ihan mielenkiintoista palmikkoineen. Hihat vain näyttävät aivan liian pieniltä (teen huomattavasti ohjetta ohuemmalla langalla) ja  hihantekotyövälineeni ovat kerta kaikkiaan kamalat.

Muistinpa nyt senkin, miksi neulon enimmäkseen alle nelosen puikoilla pikkuneidin vaatteita tai yli nelosen puikoilla isompien neuleita. Mun nelosen puikot on ihan karseet!!

Pyöröpuikkoni kokoa 4 mm on bambuinen ja sinänsä tykkään kyllä bambuista. Mutta tämä pyöröpuikkotapaus on liitoskohdistaan huono, eli lanka jää aina siihen kynnykselle jumiin. Se ei luista. Arrgh. Kuitenkin vartalo-osan neulominen meni ihan ookoo, olinhan niin intoa piukassa, palmikkoosin vallassa :). Hihoja en kuitenkaan voinut kuvitellakaan sillä kankealla bambupyöröllä tekeväni, joten oli kaivettava sukkapuikot esille. Mun huonoimmat sukkapuikkoni! Kamalat metalliset, painavat, kolisevat, putoilevat. Hiha näyttää rumalta ja liian tiukalta ja muutenkin hirvitykseltä.

Onko muutenkaan puuduttavampaa hommaa, kuin neuloa hihoja sukkapuikoilla?!

 

Onneksi löytyi lohtu murheeseen. Neuloin siis Norosta pipon.

2864416739_96395a8634.jpg

Lainasin  Halley's Comet Hat -ohjeesta (klik)  tuon kukka/tähtikuvion ja sitten vaan jatkoin sileää, kaunista villaista pintaa alaspäin. Kerä meni, 51 g näytti vaaka valmiille myssylle (3 g jäi jäljelle). Puikot oli 5 mm. Tämäkin malli on ollut mielessäni jo muutaman vuoden, joten oli mukava sekin saada tehtyä.

 

Mietin tuossa neuloessani ja ihanasta villan ja silkin tunnusta nautiskellessani lempilankojani. (Lankomieheni toki ovat kaikki tosi mukavia :D!) Tove ja Noro Silk G. ovat lankalistaykkösiä tällä hetkellä. Mistäs langoista te muut kovasti tykkäätte? Siis silläviisiin, että se lanka oikein sykähdyttää, kun sitä sormissaan pitelee :).

 

Nyt pitäisi hieman laimennut palmikkoosi virittää uudelleen vauhtiin. Puranko hihanalut suosiolla, vai yritänkö vielä jatkaa vähän matkaa, hmmmm. Uusi, hyvä nelosen pyörö on valmiina kyllä jo. Ovelat sukkalangatkin tuolla kyllä kovasti kuiskuttelevat, että sukkasatoa pitäisi vielä saada aikaan...

 

Syys-Knittystä löytyy toki myös yhtä ja toista mielenkiintoista.