Edit. Ohje lisätty loppuun, saa huikata virheistä!

Tämäntapaisen mallin näin eilen lankakaupassa sukkalankamainoslehtisessä. Ehen, en ostanut lankaa yhtään, vein vain pari sukkaparia näytille sukkakisaan. Samalla tutun kauppiaan kanssa tulee aina juteltua uusista malleista, langoista ym. asioista ja hän vilautti mulle jotain lehtistä, jossa Regia bamboo-langasta oli tehty sukat vinkeällä mallikuviolla. Löysin sen myöhemmin myös täältä.

En ole muistaakseni ennen tätä mallia nähnyt, enkä ainakaan tehnyt, joten olihan siitä pakko ottaa selvä. Etenkin, kun oon etsiskellyt jotain yksinkertaista, joustavaa mallikertaa, joka sopisi myös miehen sukkiin ja näyttäisi kivalta, vaikka lankakin olisi vähän kirjavaa. Pari kivaa palmikkomallia on takataskussa, mutta siis, tämä piti testata.

217361.jpg

En sitten osannut päättää, laitanko mallineuletta vain sukanvarteen, vaiko myös tuohon päälliosaan, joten tein mallikappaleen kummastakin. Yleensä se tässä ruudulla tai koekäytössä sitten selkenee, kumpi onpi parempi.

217362.jpg

Loppuhuipennukset tuli tehtyä aika vaihdilla. Khöm...

Lankana oli sitä, mikä ensin osui käteen ja missä ajattelin mallikuvion ainakin erottuvan mahdollisimman hyvin. Puikot olis voineet olla ehkä ohuemmat, mutta kun mun kolmosen eebenit näytti niin kivalta tuota lehmusnallea vasten.

Tehdessä tuo varrellinen malli tuntui kivemmalta, mutta valmiina ehkä sittenkin tykkään enemmän tuosta kuvion jatkumisesta jalkapöydän päälle. Hmmm..?

Voihan nenä, tässä mulla on nyt sit eriparisukat. Kai niille molemmille pitäis tehdä pari.

_________________________

Ja ohjeentynkää seuraa tässä. Huikatkaa, jos on mokia, en paljon oikolukenut tätä:

Mä tein tän ensin ulkomuistista näkemäni kuvan perusteella ja tuo Lankalinjan kuva on niin pieni, etten pysty ihan tarkalleen sanomaan, onko malli tismalleen sama. Mutta ainakin sinnepäin :). Koko on tuommoinen 10-12 v sopiva, lankana Novita nalle ja puikot 2½ metallit + 3 eebenit.
Sukat aloitetaan varresta ja kantapään + kärkihössötykset saa tehdä oman mielensä mukaan.
 
Luo 48 s tai muu neljällä jaollinen määrä.
 
Neulo 3 o, 1 n -resoria niin pitkään kuin haluat.
 
Kuvio:
Ekalla krs:lla siirsin  1. puikon 1. s:n nelospuikolle ja aloitin kuvion 2. silmukasta. ( tän voi toki aloittaa mistä kohdasta tykkää. Itse halusin kohdistaa sen ekan reiän alkuresorin nurjan silmukan kohdalle, enkä halunnut sitä langankiertokohtaa heti puikon alkuun, siksi siirto.)
 
1. krs:  *2n, lk, 2 nurin yhteen *. Toista *-* krs:n loppuun. (Huomaa, että langankierto todella jää puikolle nurinyhdistämisen jälkeen!)
 
2. - 7. krs: 2n, *1 o,  3 n* krs loppuun täsmää se sieltä lopusta. Tee  * 1 o, 3 n* joustetta haluamasi määrä kerroksia.
 
Siirrä krs:n aloituskohta takaisin paikoilleen.
 
8. krs: 1 n, * lk, 2 n yhteen, 2 n*  (eli sama kuin 1. krs, mutta langankierto osuu nyt edellisten 3 nurjan silmukan keskikohtaan. )
 
9.--- krs: 1n, * 1 o, 3 n*  krs:n loppuun ja täsmää kuvio eli tee haluama määrä krs:ia 1o 3 n -joustetta
 
Toista 1. krs:sta alkaen haluamasi määrä.
 
 

Mua kyllä kiinnostais tietää, jos tää löytyy jostain. Kirjastosta lainassa olevista "muutamasta" neulekirjasta en äkkiseltään löytänyt. Mutta jos siis joku tunnistaa ohjeen jostain, niin olis kiva tietää :).

Askarreltiin äsken tämmöinen novita-pinssi

. 217463.jpg

Seuraavan teen kyllä vähän isomman.