Edellisessä postauksessa pohdiskelin, joko pitäisi aloittaa ensi joulun lahjaneulonta. Kommenteissa syntyi keskustelua lahjaneuleista ja hyviä vinkkejä, mm. lahjalaatikko, johon voi kerätä vuoden varrella valmistuneita neuleita ynnä muuta lahjaksi sopivaa. Kuten muutamilla muillakin, minulla myös on jo käytössäkin semmoinen Jemmalaatikko, josta yleensä löytyy muutama huivi, sukkia, pannulappuja, lapasia, jokunen kännykkäpussikin ja muita pienehköjä neuleita, jotka eivät ole suoraan puikoilta päätyneet oman perheväen käyttöön.

Kaivoin laatikon juuri eilen esille vilkaistakseni, mitä sieltä oikein löytyy. Heti kohta laatikon nähtyään esikoinen kävi päällimmäisten lapasten kimppuun. "Saanks mää nää? Tai jos mää saan nää toiset, niin sää saat nää". Tällä kertaa sanoin, että ei se käy, kun juuri jouluksi tein ja annoin ihka uudet lapaset. Huivinkin, sitä paitsi. Mukavaahan se on, että tekeleet kelpaavat, mutta tällä systeemillä oma väki siis vetää aina välistä, ja lahjalooda pysyy yhäti vaillinaisena.

Onhan toinenkin syy, miksi lahjalaatikko täyttyy välillä aika hitaasti. Vastaan tulee aina uusia hyviä tempauksia ja hyväntekeväisyyskeräyksiä. Niihin on mukava osallistua, ja jos juuri nyt en ehdikään tehdä vaikkapa vauvoille villasukkia (muistattehan tämän keräyksen), niin onneksi ainakin yhdet sopivaiset ja aiemmin tehdyt löytyvät nytkin valmiina jemmasta.

925274.jpg

 

Pitäisi varmaan olla se yksi lahjalaatikko ja toinen vielä salaisempi Jemmalaatikko. Ja ehkä lahjaneulomuksia voisi tosiaankin tehdä joskus ihan talkoilla, hmmmm.... *jää taas pohtimaan ajatuksen toimivuutta*

Keräyksistä puheen ollen, apupupukeräys päättyy vuodenvaihteessa ja SPR aloittaa uuden neulekeräyksen. Modalehti on tempauksessa mukana, tänään saapuneesta uusimmasta lehdestä luin asiasta  ja löytyyhän tietoa netistäkin (KLIK). Sukkia ja pipoja siis tarvitaan yhä ja uusiin kohteisiin, joten eipä muuta kuin puikot vaan kilisemään vimmatun iloisesti :).

 

Nytpä taidan mennä siirtämään joulukuvat koneelle kansioihinsa, jotta saadaan muistikortti puhtaaksi ja blogiinkin vaihteeksi jotain uusia kuvia näytille. Moikkarallaa ja hyvää viikonloppua!!