Siivosin blogista liudan roskakommentteja, joten ilmoitan nyt samalla poikkeamisella Jämäprojektin avaustuotokseni. Huikea suoritus, vai mitä :).

 

1438217.jpg

Virkkailin tänään sekalaisista kesälangoista vähän sitä sun tätä. Ideoita oli monenlaisia, mutta valmiiksi asti päätyi lopulta vain tämä sipulipussi. Virkkasin 3 millin koukulla ja sain tähän mahtumaan 46 grammaa Novitan Suvia. Pohjan tähtikuvio löytyy viime kesän Novitasta, siitä eteenpäin virkkasin soveltaen omasta päästä, sillä lehden ohjeella virkaten tästä olisi tullut sipulipussi noin koripallon kokoisille sipuleille :). Tarkkaavainen lukija huomaakin tietysti, ettei kukan jälkeen verkostoiduta aivan symmetrisesti. Sipuleita se ei varmaan haittaa..

1438221.jpg

Tykkäsin kovasti Suvi-langasta, sehän oli edullista ja hyvää virkkaus- ja neulelankaa. Juuri sopivaa vaikkapa patalappujen virkkaamiseen. Tein minä Suvista ainakin kaksi ylösalasraglania ja virkkasin kivan kesätopinkin itselleni. Nyt kun lankaa ei enää saa, sitä on vielä jemmassa ehkä yhteen isompaan työhön ja sitten melkein joka väriä pieni keränjämiskä. Tuota valkoista olen yrittänyt muuten värjätäkin, mutta huonoin tuloksin, joten tämä päätynee vielä uudelleen värikylpypaljuun, jahka ehtii.

 

Olisi elämä varmaan vähän yksinkertaisempaa, jos tykkäisi ja neuloisi vain yhtä sorttia, vaikkapa villalankaa. Mutta kun mulla on kaikenlaisia projekteja, ja tietysti myös kaikenlaisia lankoja. Niistä sitten seuraa näitä kaikenkirjavia jämälankoja.

 

1438226.jpg

Huopuvaa villaa...

1438230.jpg

Puuvillasekoituksia.... Tuota "keski"punertavaa esimerkiksi on kaksi vajaata kerää, kun olen hihoja tehnyt yhtä aikaa omilta keriltään.

1438224.jpg

Samosta.... Näissäkään ei yhtään kokonaista kerää.

Samanlaisia nöttöskokoelmia löytyy vielä monenmontaa sorttia.

1427965.jpg

Onneksi on jämäkuukausi, sillä tuntuu tosi mukavalta kiepauttaa puikoille ja koukulle toooooosimonta jämäkerää, kunhan vielä saisikin ne käytettyä viimeiseen langansäikeeseen. Voi olla, että täällä nähdään vielä paljon raitoja!

 

Koska viimetinka on usein se paras (?) inspiraation lähde, tai ainakin piiskuri, niin lähdenpä tästä virkkaamaan. Koko viikon olen miettinyt pääni puhki, mitä tekisin tuliaiseksi huomiselle kyläreissulle. The Idea pälkähti päähän kaiken virkkaamisvärkkäämisen jälkeen iltakuudelta. Että nyt sitten vaan koukku iloisesti heilumaan.....

Moi!