Mun piti kyllä kirjoittaa kisaraportteja eikä sairaskertomuksia! Vaan minkäs teet. Hö. Lupaan taas mahdollisimman pian palata varsinaiseen asiaan.

Oma olympianeulomiseni näyttää edelleen melkoisen kehnolta aikataulun suhteen.
Olen tässä jo itse kylläkin palailemassa kahdella jalalla kulkevien joukkoon, mutta edelleen sairastavan jälkikasvun huolto (puhumattakaan niiden huolto, jotka eivät enää sairasta - ja miettikääs likapyykin määrää....) tässä nyt vielä vie aikaa ja mehuja.

Nyt voisi jo pätkittäin palailla puikkojen pariin, mutta matkaa (= villatakkia) on sen verran jäljellä, että valmistuminen näyttää venyvän kisojen ohi.
Jos lasken ihan vain kylmät lankametrit, ne eivät välttämättä tekisi tiukkaa. Väkipakolla en kuitenkaan aio neuloa, sillä tästä villatakista haluan tehdä mietitysti mieluisen. Onhan se jo melkoisen pitkllä. Vain hihansuut, jonkin verran vartalo-osaa ja kaula-aukon viimeistely + napit yms. puuttuvat!

Muutaman päivän tauko vei ajatukset jollekin toiselle planeetalle.  Eilen kokeilinkin testiksi neuloa pätkän Minttumaaria ja  ensin tuntui kyllä ihan mahdottomalta saada mallikertaa oikein. Tiedän sen tasan tarkkaan ulkoa, mutta tein virheitä koko ajan. Onneksi en ehtinyt pitkästi neuloa kerrallaan, joten huomasin virheet aika pian. Kyllä minä sitten yhden ihan kokonaisen  rivin neuloin - oikein!
Niin, eipä myöskään tällä hetkellä päässäni ole kovinkaan selvää mielikuvaa, miten villatakin helman, hihansuut ja kaula-aukon loppuunneuloisin. Hihassa kulkee keskellä yksi palmikko ja hihansuuhun tahtoisin kenties jotain muuta kuin tavallisen resorin tai helmineuleen. Ei pitsiä myöskään.
 
Hmmmm.... mitähän siihen voisi keksiä? Olisiko ideoita? Neulon siis villatakin ylhäältä alaspäin ja alareunaan on tehtävä "jotain", ettei se rullaa. Ehkä reunus voisi olla n. 3 - 5 cm levyinen.. Lankana on paksuhko Novitan Isoveli.

Joka tapauksessa näillä main neuletta olisi ollut tuumaustauon paikka, harmillisesti tämä tauko vaan meni muita asioita duunaillessa..
Onneksi villatakki on jo varsin pitkällä ja näyttää niin hyvältä, että ihan varmasti se valmistuu sitten aikanaan. 
Kisa-aikataulu vain näyttää olevan tällä kertaa ja näissä olosuhteissa meikäläiselle liian tiukka, vaikka alkuvauhtia yritinkin vähän kirittää. No, kerrankos sitä.  Onneksi ei tämän vakavammasta asiasta ole kysymys :).
 
Villatakin kuvat näyttivät kamerassa melkoinen tummilta, mutta jos julkaisukelpoinen kuva sieltä löytyy, lisään sen tänne. Joksus :D. Sitten kun vuodatuksen kuvansiirto taas ehkä toimii..
 
***
 
Sitten vielä, noloa kyllä, en todellakaan ole päässyt tekemään mitään bongauspalkintojen suhteen. Niiden postittaminen venyy varmasti ensi viikon puolelle, valitettavasti. Mutta sillekään ei nyt mitään mahda. Yritän olla ripeä, kun tästä taas toetaan!
 
 
Hyvää ja syysvirkeää viikonjatkoa kaikille!!
Neulomisiin!
 
 
218691.jpg