Koneet ensinnäkin toimii ja ei toimi. Uusi meni huoltoon, eikä kukaan tiedä, koska palajaa ja mitä maksaa. Murr. Vanha kone ei oikein toimi, mutta kerää silti jonoa taaksensa. Bloggaa tässä sitten. Suurin harmitus on tämä kammottavan huono kuvajainen, eli ilo blogikierroksesta on vähintäänkin kyseenalainen, sillä nyt voin vain arvailla, miltä muiden käsityöt oikeasti näyttävät. Kuvaruutu on ankean samea ja harmaa.

Koska olen kuitenkin saanut jotain valmiiksi, lopetan ruikuttamisen tähän :).

Tosin toimivaa sekä ei-toimivaa löytyy käsitöidenkin saralta.

Teddystä virkattu vaaleanpunainen pipo hävisi suoraan koukulta päähän, ja on siitä asti ollut käytössä. Se siis toimii taatusti :).

Samosneule, jonka aloitin jo jokin aika sitten,  koki kummallisia nousu- ja laskusuhdanteita. Mulla oli kyllä  jonkinlainen lyhythihaisen kesävillurin malli mielessä ja sitä lähdin toteuttamaan Samostunikan silmukkamäärillä ja aloituksella.. Sitten tuli blääh ja neuleblääh ja sitten unohdin, mikä se alkuperäinen idea oikein oli. Lopulta tämä valmistui, mutta toimiiko vai ei, sitä mietin vielä. Ainaoikein -reunuksesta huolimatta etureuna rullaati-rullaa.

2342653341_99fe1c1a4d_m.jpg

Pikku Myyn kesäjakku, Novita Samos 180 g, puikot 3½ ja 4½ mm.

Mietin tässä  kuvaa tiiratessani, virkkaisinko alaetureunaan vähän tukevoitusta vai laittaisko siihen sittenkin napit. Valitsin just nuo napit, koska niitä on vielä 2 varalla. Toisaalta tän takin alkuperäinen idea oli juuri tuo vuoropuolilta napitus - vain yläosassa.

Sitäkin mietin, että onko lyhythihaiselle jakulle oikeasti käyttöä? Kun tarvitaan lämpimämpää ylle, yleensä myös pitkät hihat ilahduttavat... Lyhyet hihat on nyt koekäytössä siitä syystä, että Samosta ei ole enää riittävästi pitkiin hihoihin. Mikäli lyhythihaisuus osoittautuu epäkäytännölliseksi, tilaan tai ostan lankaa kerän lisää ja neulon hihat pitkiksi myöhemmin. Sehän onnistuu kyllä, koska jakku on neulottu ylhäältä alaspäin.

Kuvan ihanainen puna-keltainen asuväriyhdistelmä ja takin nimi johtuu muuten siitä, että taloudessamme on tänään kuopuksen sijasta asustanut Pikku Myy nutturoineen ja kipsun-kopsun kenkineen. Vaaleanpunaisen rusetin sain sentään napata kaulasta ennen kuvanottoa :).

 

Nyt on vielä kaksi mekontekelettä kesken. Tuli varmaan aloitettua turhan monta inspisneuletta yhtä aikaa, sillä nyt ne mun inspikset on jotenkin sekoittuneet. Joskus pieni hauduttaminen auttaa asiaa, mutta ainakin toisen niistä voisi ottaa nyt seuraavaksi viimeistelymietinnän alle.

Rairuohollista viikonjatkoa!