Hei, TAAS alkaa viikonloppu. Meillä on tiedossa reissaamista, joten nämä:
 
 477401.jpgja 466882.jpg 
 
 
jätetään kotiin hautumaan ja matkaan pitäisi nyt kehittää joku kiva reissuneule.
 
 
 
Mikäli tänään vielä ehdin kuvata, niin voin laittaa vähän tuoreemmankin kuvan tuosta petroolinvärisestä, se on sentään vähän edistynytkin sitten viime näkemän.
 
 
-----------
 
Sitten taas pohdiskelin tuota lankamatikkaa vähäsen. Tarkoitus ei ole nurista eikä valittaa - pois ruikutus meikäläisestä - oon kyllä sisäistänyt tuon systeemin langanmäärien mittaamisesta standardiolosuhteissa. Ohjeiden langankulutusarviot on todellakin vain suuntaa-antavia arvioita ja todellinen langanmenekki riippuu aina monista asioista. Lankakerien paino myös vaihtelee, se on fakta.
 
Pitää myös muistaa, että neulominen on onneksi pohjimmiltaan jotain ihan muuta kuin lankataulukon tuijottelua ja saavutettujen tahi laihdutettujen kerägrammojen laskemista :), eiks vaan!
 
Tällä hetkellä mua kuitenkin vaivaa jonkinlainen hamsterimorkkis eli nuo maaliskuun aikana hankitut ylenpalttiset lisälangat entuudestaan notkuviin varastoihin. Parhaillaan neulonnassa olevat työt eivät valmistu tämän kuun aikana, joten kulutustaulukko jää maaliskuun osalta aikasen laihaksi. Huono omatunto johtuukin varmaan enimmäkseen siitä ylioptimistisesta luulosta, että varastot muka jotenkin neulomalla vähenisivät :).
 
Parasta varmaan olis nyt unohtaa mokomat höpötykset ja jatkaa tätä neulomista kaikessa rauhassa.
Marin tapaan kuitenkin mietiskelin tuota lankataulukon päivittämisongelmaa. Jos ostan vaikkapa Novitan Ainoa puserolangoiksi, hankin sitä varmuuden vuoksi  7 kerää eli 700 g. Kun pusero on valmis, se painaa 580 g, mutta mitä kummaa, jäljellä on kuitenkin vain reilu puolet siitä seitsemännestä kerästä. Vaaka mittaa; 70g jäljellä.
Jos siis lasketaan 7 kerää miinus jäljelle jäänyt lanka, saadaan 700 g - 70 g = 630 g, vaikka pusero itsessään painaa 580 g.
Lankataulukkohan ei siis ikinä täsmää, mikäli ostetut kerät merkitään vyötteen mukaan, mutta kulutus vaa'an ilmoittaman painon mukaan.
 
Tämä ei todellakaan koske vain tai erityisesti Novitan lankoja, vaan samoja heittoja löytyy muiltakin lankatehtailta, juuri tuosta punnitustavasta johtuen. Punnitsin tässä joskus huvikseni keriä ja olipa aika mielenkiintoista punnitsemista!
Gjestal Spinneri ilmoittaa jo vyötteessä, että paino on NOIN grammoja tietyissä standardikosteusolosuhteissa mitattuna. Heittoja suuntaan jos toiseenkin löytyy melkeinpä joka lankakerästä. Mitä enemmän villaa, sitä kevyemmäksi (noin näppituntumalla arvioiden) kerät näyttävät kotioloissa käyvän.
 
Eihän tästä oikeastaan muuta haittaa ole, mutta lankoja hankkiessa olisi tietysti mukavaa, jos lankaa voisi ostaa juuri sopivan määrän. Ei liikaa, eikä varsinkaan liian vähän. Siihen oikeaan määrään sitten vaikuttaa kaiken muun lisäksi puikkokoko, käsiala, ohjeeseen tehdyt omat sovellutukset, ilmanpaine, hallitusneuvottelut, dollarin kurssi ja viikonlopun sääennuste.. :)
 
 
 
Siispä aurinkoista viikonloppua ja neulomisen iloa kaikille :)!!