Mä en näköjään osaa, tai jotenkin en tohdi neuloa uusilla langoilla. Luulisi, että olisi aivan pakko alkaa heti paikalla neulomaan jotain vaikkapa niistä viimeisimmistä postista haetuista langoista.
Päässä pyörikin tuhat ideaa, kun lankoja tilasin ja pakettia avatessa ne ihan kilvan halusivat hyppiä puikoille. Mutta onko yhtään uutta lankaa nyt tekeillä? Ei.
 
Kun mä en osaa päättää, mitä mä niistä tekisin! Esimerkiksi vaaleankeltaisesta Samoksesta voisin tehdä pikkupuseron itselleni, mutta oikeastaan siitä saisi jollekin muksulle pitkähihaisenkin. Tai kuopukselle villatakin. Tai mulle virkatun kesähuivin. Tai, tai, tai.
Mun langat ei suinkaan ole mykkiä, nehän on liiankin puheliaita! Eikä ne osaa päättää, miksi ne isona haluaa.
 
 
Tän kevään ostoksista sentäs puikoilla on (taitaa tosin jäädäkin...) turkoosinpetrooli Novita-Aino ja vaaleanpunainen Novita-Bambu, muuten noi mun virkkuut ja neulomukset näyttää olevan aika marinoituneista aineksista.
Pikaisesti muistellen nopeimmin on kevään aikana puikoille päässeet vaaleanpunaiset Morenat ja Lidlin keltaisenkukertavat Coloradot. Vaaleanvihreä Samoskin on sentään jo neuloutunut puseroksi.
 
Virkkauksessa kyse on kyllä osittain siitäkin, että tauon jälkeen täytyy ensin hakea käsialaa ja virkkaustuntumaa jollain pikkutyöllä. Muuten menee ensimmäiset kolme ruutua tai puolikas etukappaleesta harjoituskappaleeksi, sillä aika paljon  tuntuu virkkauskäsiala hakeutuvan  pienen alkulämmittelyn ja treenin aikana.
Sitten vois virkatakin jotain vähän isompaa kesäksi. Kun nyt vaan ensin löytyisi Se Malli.
Toisaalta nuo varastojen megamarinoidut on varsin hyvä työstää silloin, kun niille suinkin jotain käyttöä keksii.
 
 
Pystyykö joku muka heti aloittamaan uusilla langoilla neulomisen vai marinoiko joku muukin uudet langat ensin vähintään kuukauden päivät - tai 15 vuotta- jossain jemmingissä??
 
 
Tästä tuleekin sitten mieleen vieno tiedustelu  ; mikä on vanhinta lankaa, mitä löytyy varastoistasi? (niin, ja miks ihmeessä sitä vielä löytyy......?)
 
Taidanpa tässä uteliaisuudenpuuskassani huvikseni käydä tutkailemassa myös omia varastojani, sillä ainakin 90-luvulta löytyy Oulusta hankittuja lankoja sekä 80-luvulta Yläneen ostoksia. Koska ihmeessä muuten myytiin Karhu-lankaa?
Mummun perintölangoista ei ole enää mitään dokumentteja, mutta sekalaisia keriä ja  virkattuja  pitsinpätkiä senkin edestä.
 
Maailmassa on aika paljon lankaa  ja kai ne vaan kaikki tahoillaan odottaa oikeaa neuloutumishetkeä :D.