Hiljaista on ollut blogissa ja aika hiljaista muutenkin.
Olen viritellyt vanhaa lukuharrastusta - voi, miten ihanaa onkaan lukea!  Lisääntyneen lukemisen myötä käsitöiden teko on ainakin muuttunut, jos ei niinkään vähentynyt.
Huomaan siirtyneeni tekemään enemmän omaan tarpeeseen kuin kaikenlaisten netistä löytyneiden ohjeiden kokeilemisen halusta. Olen myös ertiyisesti pyrkinyt neulomaan omista varastoista, siis vähentämään lankaa. Lanka väheni varastoista aika paljon myös kirppiksen kautta!
Oli kyllä tosi metkaa huomata, että kaikenlaiset lankapussukat, jotka sisälsivät todellakin omista töistä ylijääneitä - joskus aika sekalaisiakin lankoja - menivät niin hyvin kaupaksi. Eivätpä ne toisaalta olleet hinnalla pilattujakaan. Hyvä kun menivät! Varmaan pari kiloa kaikenlaisia sekalankoja myin pois. Enkä ole yhtään edes kaivannut.
 
 
Vuoden aikana näyttäisi hieman epätarkan tilaston mukaan valmistuneen ainakin seuraavaa:
 
4 tiskirättiä
iso pino pölypyyhkeitä (Palma tms.)
9 paria isompia sukkia
6 paria vauvansukkia (junasukkia ym.)
1 tumput
3 pantaa
3 tuubihuivia tai sen tapaista
1 tilaustyö huivi (iso neliskanttinen, tilaustyö)
6 etiopianuttua
3 isompaa neuletta (liivi/jakku itselle)
2 jakkua ja 1 tunika kuopukselle
1 iso dominopeitto
+ 1 virkattu matto matonkuteista
+ ompeluksia

 
 
Aikaisempiin blogivuosiin verrattuna taitaa olla aika vaatimaton lista. Mutta kun niitä neuleita jo on joka nurkka piukassa!
Lahjalaarikaan ei vedä määräänsä enempää.
Isommille lapsille voisin kyllä neuloa taas jotain isompaa. Dominopeitot on suunnitteilla, ehkä teen joskus jokaiselle omat. Kunhan nuo Juniorit lakkaavat koko ajan venymästä pituutta, teen kaikille myös jonkun oikein hienon ja komean villapuseron. Semmoisen pojalta pojanpojalle-neuleen ; ).
 
Langankuluja en ole vielä laskenut. Saas nähdä, tuleeko laskettuakaan.
Isoin työ oli tietty tuo dominopeitto, siitä tuli kiva ja siihen myös kului paljon monenlaisia sukkalankoja. Jämälankoja ja vähän muutakin.
Näitä haluan tehdä vielä monta! Lisäksi neuloin seiskaveikasta toistakin dominopeittoa. Siihen kului n. 1200 g lankaa, mutta siitä puuttuvat (harmillisesti) reunukset, joten se menee sitten tämän vuoden valmistuneisiin. Toivottavasti ainakin, ettei ufoudu!

 
 
Uutta edellisiin vuosiin verrattuna oli ompelun ilo!
Kesällä jo kaivoin ompelukoneen kunnolla esille. Ompelin ensin sarjan puolihameita itselleni sekä tilkuista muutaman kierrätyskassin. Jonkin verran suoritin tekstiilihuoltoa eli korjailin joitain perheenjäsenten rikkoutuneita vaatteita tai ainakin tuunailin niitä. Kesävaatteista on aina helppo aloittaa. Syksymmällä ja jouluksi ompelin myös pitkän rivin pussukoita.
Innostuin myös ompelemaan liinavaatekankaista tyynyliinoja omaan kotiin sekä pari kivaa tilkkutyynyliinaa, jotka menivät kummitytöille joululahjoiksi.

 

-
kesäompeluksia, kierrätyskasseja :)
 
Ainiin, kuopuksen kanssa väsäsimme tilkuista myös semmoisen pehmoisen tilkkupalamaton. Kangasvalinnat menivät sikäli vähän pieleen, että matosta lähtee ihan hirveästi nöyhtää ja langanpätkiä. Olisi pitänyt panostaa enemmän fleece- ja trikootilkkuihin! No, ensi kerralla viisaampana toimeen, se oli nimittäin oikein kiva kokeilu.
 
 
Tänä vuonna lupaan neuloa paljon vauvansukkia ja nuttuja keräyksiin. Kolmet minijunasukat onkin valmistunut alkuvuonna.
Lisäksi teen kaikille perheenjäsenille tarpeen mukaan pipoja, sukkia, tumppuja ja huiveja. Ja itselleni jotain nättiä!


 
Hyvää käsityövuotta 2013 kaikille!