Oikeastaan olen parhaillaan neulomassa villatakin hihoja, kun aamupäivä meni askarrellessa. Nyt on kuitenkin pienen tauon paikka, joten saatte nähdä, mitä viimeksi olemme kuopuksen kanssa askarrelleet.

1246873.jpg

Tämmöistä mosaiikkityötä aloitimme pari viikkoa sitten ja nyt se on valmis. Olemme työhön oikein oikein tyytyväisiä, onhan tämä ihan ensimmäinen mosaiikkikokeilu ever. Kaakelinpalaset olivat aika eripaksuisia, mutta eihän pieni "kolmiulotteisuus" mitään haita?

1246871.jpg

Saumalaasti jäi hieman liian löysäksi ja muutama pieni ilmakupla jäi siitä muistoksi. Oli taas t o s i  kivaa opetella jotain ihan uutta. Nytpä jo katselen meidän laajennuksesta ylijääneitä kaakelilaattoja sillä silmällä. Niistä pitää vielä kehitellä jotain!

 

Kun Lankahamsterointi helmikuussa alkaa, voi mulle sittenkin koitua vaikeuksia tuosta askartelukerhosta. Jokaviikkoinen kerho altistaa mut nimittäin Taitokeskuksen lankaputiikin houkutuksille aika pahasti.

Tänään mulle selvisi semmoinenkin juttu, että Kirjopirkkaa ei enää kohta saakaan ohuena (millaista ainakin Tampereen käsityömessuilla oli myytävänä uutuutena!), vaan lanka onkin "muuttunut" paksummaksi! Tuolla taitokeskuksessa oli nyt vielä joitakin ohuempia keriä jäljellä, mutta esimerkiksi jotkut syksyllä tilatut värit olivat vasta tulleet - paksumpina!!

Oivoi. Pitääkö näitä siis nyt varmuuden vuoksi hamstrata????

1246883.jpg

Oranssipunakirjavat on sitä paksumpaa - mutta eiks vaan ihan Spectrumia? Oikeanpuolimmainen on ohuempaa Kirjopirkkaa.

 

Näitä lankoja en oikeastaan ostanut itselleni, vaan lahjaksi, mutta tuommoiset hermostuttavat puheet jonkun kivan lankalaadun lopettamisesta saavat kyllä sisäisen hamsterin aika valppaaksi. Nyt sitä vielä saa, kohta ei enää.... huiii!!!

 

Päivän pähkinä: Mitä siitä seuraa, kun neuloja neuloo neuletta kaksinkertaisella langalla = kahdelta kerältä ja tekee kahta hihaa yhtä aikaa?

 

P.s. Triplamummilla oli mielenkiintoisia havaintoja uutuuslankojen hinnoista ja laaduista. Lukekaapas täältä  (klik) kommenteista!