Huhuu!
 
Laiska bloginpitäjä ilmoittautuu, mutta onkohan täällä enää ketään?
Kiitos ainakin kaikille joulutoivotuksista ynnä muista kommenteista!
 
TuuliS, kiitos vinkistä! Enpäs huomannutkaan, että blogin kävijämäärä oli livahtanut yli puolen miljoonan. Vau, kuulostaapa puoli miljoona paljon enemmältä kuin viissataatuhatta. Suuri ja kaunis kiitos kaikille vierailijoille! Pitäisköhän tätä nyt jotenkin juhlia..
 
Haastekin tuli Neulenurkasta, kiitos Marja! Jospas saisin aikaiseksi vastata siihen...
 
 
On mukamas ollut kiire. Onneksi neuloa voi pieniäkin pätkiä kerralla.
Kuvaaminen on mulle niin vaikeaa. Vanha digipokkari ei halua kuvata nätisti, ei ainakaan tarkasti näissä valoissa. Jos en heti kuvaa valmistuneita töitä ja bloggaa saman tien, niin sitten se jää. Neuleet yksinkertaisesti katoavat käyttöön liian nopeasti! Olen vähän vielä sormi suussa tämän uuden tietsikankin kanssa. Aluksi en tajunnut koneen kuvagalleriasta hölkäsen pöläystä. Nyt sentään löydän lataamani kuvat koneelta. Yleensä.
 
Vielä olen huomannut, että jos ihmisellä on se yksi ja puoli kuvakulmaa tumppujen taikka sukkien kuvaamiseen, niin kyllä niitä katsellessa tuntuu, ettei kovin paljon esiteltävää irtoa sinänsä ihan kivoista neulomuksista . Mutta se siitä.
 
Neuleita:
 
 
 
 
 
Joulukuussa jäi päälle jonkinlainen lapasputki. Tumppuja meni melkoinen pino pukinkonttiin tai muuten suoraan puikoilta (pesukoneen kautta) käyttöön. Nyt ne ovat aina liikenteessä, mutta tässä pari näytetumppuparia omista suosikeistani. 
 
Ihanimmat lapaset tuli viime kesänä Ahvenanmaalta ostetusta saaristolaisvillasta. Mikä ihana pehmeys! Nämä on parhaat lapaset, mitkä olen ikinä tehnyt (tähän mennessä).  Otinkin ne itselleni . Lanka on muistaakseni värjätty sipulilla. Se oli jännän ähhänvihertävää neulottaessa, mutta muuttui ihanan keltaiseksi huovutuksessa.
Lanka: Skärgårdsull Ulla n. 70 g, puikot 3,25 mm.
 
 
Vinoraidalliset lapaset raidallisesta ja yksivärisestä seiskaveikasta sai nuorimies viidenneltä luokalta. Näitä tein muutama vuosi sitten enemmänkin ja onneksi olin naputellut ohjeen muistiin.
Tällä kertaa muistin vaihtaa raitojen suuntaa toisessa lapasessa. 
 
Langat: 7V sininen ja siniraidallinen yht. n. 91 g
Puikot 3 mm
 
 
Muut tekoset löytyvät toki Ravelrystä. Sinne on niin kätevä lisätä tietoja vähitellen, vaikkei olisi kummemmalla naputtelutuulellakaan.
 
 
Nyt lupaan kyllä ryhdistäytyä ja naputtelen pikimmiten muistiin merkinnät kuopuksen villatakista. Se valmistui jo viikko sitten, mutta se kuvaaminen taas... voivoi. Eilen sentään onnistui saada kamera, "luonnonvalo", tyttö ja villatakki samaan aikaan paikalle, joten puuttuu enää speksien naputtelu. Palataan pian!