2510315797_76cbabb382.jpg

Löysin hyvät napit Samostakkiin heti maanantaina ja ompelin ne samana iltana jo paikoilleenkin. Samalla tuli ommeltua muitakin nappeja, korjattua lempimaskottien revenneitä saumoja ja tehtyä muitakin pieniä korjausompeluksia.

Joskus tuntuu siltä, että mieluummin neulon kokonaan uuden vaatteen kuin korjaan pikkuisen revennyttä vanhaa. Mikähän siinä parsimisessa tai irronneiden nappien ompelemisessa on niin tylsää olevinaan?

2510316419_dc781abd5b.jpg

Tässä siis Samostakki nappien kera. Lystikästä kyllä, takki on samalla tosi kiva ja tosi tavis :). Mutta kuten moni tuolla kommenteissakin totesi, tämmöisiä perustavisvaatteita juuri tarvitaan. Ainakin meikäläisen makuun nämä ovat. Hihoja neuloessa kyllä mietin, miten paljon mielenkiintoisempaa olisikaan neuloa vaikka palmikkoja. Mutta totuus on se, että tämmöinen keski-ikäinen täti-ihminen pönäköityy ihan ilmaiseksi ainakin 10 kiloa neulomalla Samos-takkiinsa palmikot. Vaikkapa pelkkiin hihoihin :).

 

2511148836_bced3d495c.jpg

Kiitos vielä kommenteista! On niin mukava jakaa onnistumisen tunne kollegojen kanssa!! Ohjettakin tähän takkiin kyseltiin, mutta en oikein tiedä, milloin ehtisin paneutua asiaan kunnolla.

Yksinkertaisuudessaan "ohje" on suunnilleen tämä: Luo x silmukkaa ja lisää olan kulmissa x kertaa. Luo molemmissa reunoissa x silmukkaa ja jatka edelleen raglanlisäyksiä, kunnes neule ulottuu kaula-aukosta kainaloihin. Jätä hihasilmukat odottamaan ja yhdistä etu- ja takakappaleet. Neulo kaventamalla ja leventämällä sunnilleen sopivissa kohdissa, kunnes takki on riittävän pitkä. Neulo reunaan  vaikka helmineuletta muutama sentti ja päättele. Neulo hihat sopivan mittaisiksi, tee vähän ainaoikeinneuletta, resoria tai jotain muuta mieleistäsi reunusta ja päättele. Hommaa sopivat napit, virkkaa kaula-aukon reunus ja se on siinä!

Tähän tyyliin minä nimittäin takin neuloin.  Yksityiskohtaisempi ohje vaatiikin sitten mittanauhaa, laskemista, naputtelua ja etenkin aikaa. Aikaa pitäisi järjestää jostain lisää.

Itse otin takkiin silmukkamäärät mittaamalla toisesta sopivasta neuletakista mitat ja laskemalla tarvittavat tiheydet lapsille aiemmin tekemistäni Samosneuleista. Samalla langalla kannattaisi siis yleensäkin neuloa useampi neule, koska niin on helppo löytää sopivat silmukkamäärät kaikenkokoisiin vaatteisiin!

 

On taas neulominen vauhdissa. Tai ainakin aloittaminen! Olen nääs joka päivä aloittanut jonkun uuden neuleen. Taktiikkana on siis aloittaa joku hyvä pieni helpponeule, jota voi kuskata mukanaan paikasta toiseen. Kun neule kasvaa, pitää taas aloittaa uusi mukanakuljetettava neule. Edellinen kun venähti jo liian suureksi mukana kuljetettavaksi.

Mallit on aina vaan ne vanhat tutut ja samat...

1576345.jpg

Edes yhden neuleen valmiiksisaamiseen tarvittaisiin nyt lähi-iltoina oikein pitkä ja hyvä elokuva parhaaseen katseluaikaan. Jos semmoista ei pian ilmaannu, alan luultavasti (jälleen) vajota keskeneräisten neuleiden suohon...

Neulomisiloa!!