Mua vaivaa näköjään yhä paheneva hihakriisi. Päätinpä siirtyä suklaamunalahjonnasta astetta tehokkaampaan konstiin ja nyt on kyseessä silkka kiristys.

Nyt mun siis pitää saada nitkutettua molemmista Samospuseron hihoista (vaivaiset) 10 kerrosta, ennen kuin saan kurkistaakaan koneelle. Onneksi tänä aamuna ehdin ekan tingin tehdä jo ennen perhekerhoa, joten tämän pidempään ei tarvinnut kitua.

491486.jpg

 

Hidasta on.  Teen hihat taikalenkkinä, koska hihasta tulee aika paljon siistimpi pyöröllä. Kun hihat on tuossa samalla puikolla, menee lisäyksetkin samaan kohtaan samalla vaivalla ja sen enempää tähtäämättä.  Samoksella tasona neuloessa reunoista tulee ainakin mulla aina vähän lerput ja ajatus niiden lerppujen reunojen yhteenompelemisesta sitten myöhemmin sai tarttumaan pyöröön. Hankalaa on se, että mun molemmat 4½ pyöröt on vanhat metalliset, siis tosi jäykät ja lisäksi aavistuksen verran liian lyhyet tuohon taikalenkkiin. (Magic Loop = Taikalenkki in Tyrwää - linkissä kuvasarja.)

Kuvasta näkyy, että puikko on aika lyhykäinen, joten silmukoita joutuu aina ½ hihan välein venyttämään. Kahdella pyöröllä neulominen ei ollut mun juttu, sitäkin taannoin kokeilin. Tässä pitäisi nyt olla käytössä kunnollinen pitkä pyörö, silloin silmukoiden siirtely sujuisi juoheasti ja hihakin etenisi kuin tanssi vain! 

Oon kyllä huhuillut joulusta lähtien pidempiä pyöröjä, oikeita Turbosellaisia lankakaupastani, mutta eivätpä vain ole saapuneet. - Niin, miksihän muuten en ole kysellyt niitä tuolta toisesta lankakaupasta??? Eipä ole edes juolahtanut mieleeni, kummallista. Pitää varmaan joku päivä poiketa kyselemässä, nyt kun näyttäisi olevan tuonkokoisille pyöröille käyttöä enemmänkin.

Olis kyllä oikein mukavaa näyttää välillä jotain valmistakin täällä, mutta minkäs teet. Ehkä ens viikolla.

 

Spectrum-lankoja vähän haeskelin esille ja mietin, että pitäisköhän taas ottaa jotain vaaleanpunaista puikoille. Keltainenkin sopisi kyllä sesonkiin.

Nyt meen jatkamaan hihojen tikuttamista. Moido.