Johan selvisi, miksi neuloin ne peukut niin moneen kertaan. 


Vaikka kirjoneuleen neuloinkin pyöröpuikoilla, tykkään tehdä aina peukut ihan perinteisesti sukkapuikoilla. Eilen illalla sain tumput vihdoin valmiiksi ja kun vein langanloppuja ja puikkoja paikoilleen, tulinpa siinä samalla vielä tarkistaneeksi niiden koot.  Mitä ihmettä?!

Niin eivät ne olleetkaan 3 mm sukkapuikot, niin kuin piti! Olivat 2,75 milliset.  Ei kai sitten pidä  ihmisen ihmetellä, jos peukuista tulee liian tiukat, kun on muuten neulonut resorit 3 mm, kirjoneuleen 3,25-millisillä ja sitten vetäisee (hatusta?) 2,75-milliset peukkuja varten. Huokaus. No mutta en varmana pura. Ovatpahan tiiviit peukut... ja lämpimät.

Muuten tykkään ihan hirveästi näistä oravalapasista. Mallikuvio on täältä (Ravelry), mutta itse tykkään neuloa tumppuihin kunnon resorit. Nämä tumput kädessä pyöräillään talviaamuisin parin kilsan koulumatka, kyllä siinä saa olla lankaa kaksin kerroin. (Kappas, linkin takaa löytyy nykyään myös versio resorillisille lapasille.)
Peukutkin menivät vähän oman pään mukaan, kun tein tuollaisen kirjoraidan.Lankana on Teeteen Pallas, sitä kului 80 g. Pohjavärinä luonnonvalkoinen, resorissa tummansininen ja kohta oravien jälkeen vaihdoin tuon kirjavan sinisen, josta sattui ensin tulemaan aika tummaa sinistä, lopuksi sitten vaaleampaakin. Peukkuihinkin tuli kivasti vähän värisävyn vaihtumista.
Puikkoja oli monenlaisia: 2,75 (peukut), 3 mm (resorit), 3,25 (lapasosa).


Täältä tuleekin oikein paljon kehuja Pallas-langalle. Se on nykyään ehdottomasti oma suosikkini tumppu- ja sukkalangaksi. Kivaa neulottavaa, sopivan paksuista tämmöisiin tavallisiin käyttöneuleisiin ja näyttää myös pysyvän kuosissaan, vieläpä kovassakin käytössä! Värivalikoima voisi toki olla laajempi. Mutta vielä en ole sen kaikkia värejä edes kokeillut, joten ei valittamista... ;).


Meillä tuoksuu pulla tosi pitkästä aikaa, joten eipä muuta kuin oikein hyvää, (vaikkapa pullantuoksuista) viikonloppua kaikille :)!Ps. Edit kertoo, että onhan näitä oravalapasia ennenkin tehty: KLIK ja KLIK.