Joskus on pakko saada neuloa joku työ. Heti. Nyt.
 

Näin tämän  liivin Silmukatilla ja rakastuin heti. Toki olin nähnyt tämän kuvan Novitan sivuilla jo lehden ilmestyessä ja tykkäsin liivistä silloinkin, mutta se kuitenkin unohtui vähitellen. Valmis työ jää mieleen kaikertamaan moneksikin päiväksi.
Meinasin ensin ostaa lehden, mutta onneksi huomasin, että ohjehan on Novitan sivuilla ihan ilmaiseksi.
 
Vau, sitten ei ollut enää mitään tehtävissä, oli vaan pakko tulostaa ohje ja laittaa liivi puikoille. Tottakai houkutteli tehdä neule noilla ohjeen alkuperäisillä ihanilla väreillä, mutta päätin sittenkin käyttää omia lankoja. Niitä kun on melkein riesaksi asti jo kaapeissa notkumassa ja mulla on kaappien tyhjennysoperaatio meneillään. No, ainakin vähennysoperaatio...
 
Pääväri ruskea oli itse asiassa jo puikoilla, neuloutumassa neuleliiviksi. Koska se liivi ei oikein edennyt, eikä ollut aikoihin herättänyt enää mitään suurempia intohimoja, päätin ryövätä langat uuteen innostavampaan työhön. Enpähän kadu yhtään.

 
x
 
 
Naisen kirjoneulottu jakku (ohje)
Novita 7 Veljestä ruskeaa ja terraa ja erilaisia vihreitä
Gjestal Janne, vihreä
Langankulutus yht. 430 g
Puikot 4 mm
 
Raglankavennuksissa ja muutenkin tuolla yläosassa sovelsin kyllä aika paljon. Näin kanssaneulojien Ravelry-kuvista, että varsinkin takakpl yläosa saattaa jäädä lörpöttämään, joten siellä kaventelin omin päin aika lailla ahkerammin kuin ohjeessa neuvottiin. Tulikin tosi istuva!
Vähän pelkäsin, että hiha-aukoista tulisi liian pienet, mutta ne ovat jo nyt ahkerassa käytössä asettuneet juuri sopiviksi. Pituudesta tuli ihan täydellinen, onneksi siis valitsin S-koon enkä äMMää.
 
Tätä oli aivan uskomattoman kiva neuloa, oli niin nopeaa. Ohjeen mukaan kirjonnat tehdään jälkikäteen, mutta minä ainakin tein kaikki pilkut ja pikkuviivat kirjoneuleena.
 
Eilen innostuin yhtäkkiä kirjomaan noita siksakkeja ja jo käytössä asettuneeseen neuleeseen ne olikin helppo (nopea!)  tehdä. Kuvat on otettu ennen kirjomista, mutta katsotaan, josko  saisin jonkun vielä kuvaamaan tuoreemmatkin otokset. Lisään niitä sitten ainakin Ravelryyn, ehkä tännekin.
 
Neule oli viikossa valmis. Jopa isohkot reunaresorit tuli neulottua saman tien, koska halusin niin innokkaasti saada liivin päälleni. Nyt se onkin ollut aivan mainio takatalvivaate!
 
Tytär, 16 v. ihastui myös neuleeseen kovasti. Tilauksessa olisi siis toinenkin liivi, vähän tyttäremmissä väreissä varmaankin. Itsekin tykkäisin toisesta samanlaisesta, kesäisemmästä väreissä kenties.

 
***


Ai niin: Minulta kysyttiin tiskiliinan ohjetta. Itse olen neulonut ko. liinan englanninkielisestä ohjeesta, enkä nyt ainakaan tähän hätään löytänyt ohjeesta suomennosta. Ohjeen alkuperäiseltä tekijältä kysymättä ei ole oikein soveliasta alkaa ohjetta suomentelemaan, mutta koitanpa vielä etsiskellä, josko sellainen tai vastaava jostain löytyisi. Saa muutkin vinkata :).
**

Toinenkin ainiin: Tämä blogi muuttuu aina kirjoitteluni välissä. Harmillisinta on, että roskapostia kasaantuu aina, kun kirjoitusväli vähänkin pitenee. Nyt oli kuvalisäyskin ihan muuttunut, joten pahoittelut, jos säätelemiseni häiritsee.

Aurinkoista loppuviikkoa!