Isoäidinneliöt on in. Melkein minäkin jo innostuin, mutta onneksi tuli järki päähäni. Oon tehnyt jo aika monta isoäidinneliöpeittoa ja - köhköh - yksi on muuten keskeneräisenä komerossani nytkin. Se yhdistäminen ei oikein jaksa kiinnostaa. Mutta jonnekin noita jämälankoja vaan pitäisi saada käytettyä, mahdollisimman paljon ja mahdollisimman vaivattomasti ;).

 

Päätin aloittaa dominopeiton, tämä taitaa olla jo kolmas laatuaan. Jäin taas heti koukkuun. Neliö syntyy niin nopeasti ja kun käyttää kaikkia mahdollisia ja mahdottomia langanloppuja ja puolinaisia keriä, riittää väreissä ja sävyissä koko ajan säätämistä.  Vieläpä hauskaa säätämistä!

Aikaisemmin olen tehnyt peittoja vähän paksummista langoista, mutta nyt menee kaupaksi sukkalankavahvuus. Nallea, Maijaa, Woolia, Steppiä, Fabelia. Puikot kolmoset ja silmukoita 39 alussa. Ainoa sääntö on, että väreillä ei ole mitään järjestystä!

 

 

Keräsin tähän muistiin muutaman paikan, mistä löytyy ohjeita dominopeittoon: lehdet Novita talvi 2009, Novita kevät 2010 ja netissä Kaaospeitto Ullaneuleen jämänumerossa ja Sock Yarn Blanket. Käspaikassa on perustilkkuohje.

Muitakin varmaan on, mutta näihin mä olen törmännyt. Enkä oikein tiennyt, mihin noista olisin omani linkittänyt Ravelryssä, mutta koska ekan dominopeittoni tein Novitan ohjeella, taidan käyttää sitä samaa edelleenkin.

 Värikästä viikonloppua!