Edit. korjasin yhden päinhonkia-linkin.

952674.jpg

Virkkasin tossukuun tossut. Migreeniin taipuvaisille ja herkkäsilmäisille varoitus, kuva saattaa tyrmätä. Jengan värit on aika räikeät.

Moni on tehnyt neulottuja tai virkattuja tossuja ja sitten huovuttanut niistä ihania töppösiä, mutta kuten Virkun blogissakin taannoin pohdiskelin, epäileväinen tuomas sisuksissani jotenkin pähkäilee (villa)huopatossujen kestävyyttä käytännössä. Mulla ainakin tossut ja sukat joutuu käytössä niin koville, että silkka villa ei kovin kauaa yleensä kestä. Huopatossujen pohjaan laittaisin siis luultavasti jotain vahviketta ennen kuin ryhtyisin niillä tepastelemaan.

Mietin kovasti, mikä sitten lankavaihtoehdoksi ja kun kerran isoilla koukuilla virkkaillaan, mieleeni pälkähti tämä viimetalvinen pipolankatuttavuus Novitan Jenga. Sitä löytyikin juuri sopivasti kahdesta piposta jääneet keränloput sängyn alta ja eipä muuta kuin virkkaamaan!

982015.jpg

Olipahan hauska ja nopia projekti, mutta lopputulos vähän .... hmmm.... pikkutyttömäisen mummomainen? Tossut näyttävät oikeasti paremmalta ilman jalkaa kuin jalan kanssa :). Tarkoitus on hiihdellä näillä pari päivää testimielessä - liukastuttaako vaiko eikö? Sitten heitän tossukat pesukoneeseen ja katson tiivistyvätkö yhtään ja kenen jalkaan ne sitten sopivat.

Muistiin: Seuraavat tossut pitää virkata pienemmällä koukulla ja muutenkin vähän naftimmiksi, nämä kun näyttävät jotenkin omituisesti leviävän leviämistään. Jos siis innostun vielä lisää Jengatossuja tekemään. Tilauksia sain jo.

982016.jpg

Ohje on Kauneimmat Joulun Käsityöt 2/2007 -lehdestä, malli 45. Koukku oli 8 mm ja lankaa kului 90 g.

Hassuinta on, että tämän 90 gramman virkkaamiseen meni mittailuineen, sovitteluineen, purkuineen ja päättelyineen 1½ tuntia, kun samanpainoisten Fabel-sukkien neulomiseen meni melkeinpä viikko :). Vaihtelu virkistää.