Tässä tulee nyt kaikenlaisia vastauksia kysymyksiin ja vähän ilman kysymyksiäkin. Sisältää siis paaaljon tekstiä ja vähän kuvia.
 
* Jenny kysyi tästä pörröpiposta: 186427.jpg
Pipon idea oli jossain kirjastosta lainaamassani SK-lehdessä. Käytin lankoina Novitan Woolia (vaalea turkoosi) sekä Novitan Tangoa (vaaleansininen). Näillä langoilla yhdessä loin 62 silmukkaa, puikot oli 5 tai 6, kummat nyt sattui olemaan pöydällä vapaana.
Neuloin ihan suoraa putkea n. 18 cm ja sitten päättelin silmukat. Taitoin pipon kaksin kerroin ja ompelin laen silmukat yhteen. Ei mitään muita jippoja!
Koko on 3-vuotiaalle sopiva, mutta venyy isompaankin päähän.
 
* Postia on saapunut. Bäleen blogiarpajaisissa voitin ihanan saippuapussin. Kiitos!! Postauksessa on tosi hyvä kuva saippuapussista, käykääs vilkaisemassa. Meidän kuopus jo jemmasi sen jonnekin, enkä ehtinyt kuvata ainakaan vielä.
Mulla onkin ollut ihan uskomattoman hyvä säkä näissä blogiarpajaisissa- ties montako voittoa on jo tullut. Jokohan kohta onni kääntyy..
 
* Bäle kysyi lisäksi Soctoberfestistä. 194732.jpg
Minusta festin "järjestäjä" on sama kuin Spectrumissa ja tykkään siitä, että "säännöt" on hyvin laveat. Tai oikeastaan niitä ei edes ole. Jostain jäi mieleeni kommentti, että jos luulet edes vilkaisevasi sukkapuikkoja lokakuun aikana, olet mukana!
 Eli kunhan neulotaan innolla sukkia ja kyseisestä blogista voi sitten mahdollista muuta oheisjuttua, haastatteluja, kuvia yms. seurata halunsa ja ehtimisensä mukaan. Itse ajattelin, että voisihan sitä jopa aktivoitua neulomaan vähän erilaisia sukkia ja sitten vielä enkuksi löpistä jotain. Kuvagalleriaan voi sitten kuviakin laitella, ken haluaa ja ainakin kierrellä ihastelemassa muiden aikaansaannoksia. Mutta tempaus ei varsinaisesti sido mihinkään, paitsi lähinnä auttamaan muita sukankutojia, jos huomaa jonkun olevan ongelmissa esim. jonkin mallin kanssa.
Jos kiinnostusta löytyy, suomalaiset Socktoberfestailijat voisivat kenties kehittää jonkin oman yhteisen tempauksen?? Itse ajattelin tempaukseen yhdistää ainakin omat joululahjavalmistelut ja mahdollisesti jonkin hyväntekeväisyyskohteen, siitähän ohjeissa oli myös mainita.
 
Edit, Vanilla kysyi kommenteissa Socktoberfestiin liittymisestä, joten lisään nyt tähän linkin, josta löytyy OSANOTTAJALISTA ja napsauttamalla JOINia pääset ilmoittautumaan mukaan :).
Blogiakaan ei tarvitse olla.
 
 
 
* Postia tuli viime viikolla myös Juskalta mohairlankoja sekä Butterflytä JennyF:ltä. En ole ihan varma, olenko kuitannut langat kotiutuneiksi, joten tässä kuittaus niistä, samoin Merinosilkistä, jonka Ninni lähetti.
 
 
* Kuopuksen Teddypuseron tiedot yritän muistaa lisätä sinne aikaisempaan postaukseen. Kuvakin on tulossa, kunhan saan sen kamerasta siirrettyä. Kuva valmiista puserosta löytyy nyt ja laitan sen tähänkin, niin on edes jotain katseltavaa:
198501.jpg
Kyllä se hihojen loputon neulominen kannatti kuitenkin :).
 
//Tää on se mun heikko kohta, en meinaa millään jaksaa / muistaa merkitä ylös edes sitä, mistä lehdestä idea, mitkä puikot ja paljonko lankaa meni. (2 ½ kerää valk. Teddyä, 7 puikot, vähän punaista Teddyä, lehti joku eri vanha novita.----- lisätään siis kuvan kera aikaisempaan postaukseen.) //
 
 
* Huomasin viikonloppuna, että neuleblogistaniassa leviää suorastaan villisti kriittisen langanoston henki, jopa siinä määrin, että useat ovat sitoutuneet Langattomaan Lokakuuhun. Sinne vain kipin kapin ilmoittautumaan, kenellä vielä omatunto kolkuttelee langanpaljoudesta.
Tsemppiä rohkeille, mulla ei jouluvalmistelujen (tai minkä tahansa muun perustelujen) takia ole pokkaa edes yrittää. Mikähän vois olla sellainen kuukausi, jolloin tosissaan voisi edes yrittää olla lankalakossa? Ehkä sen fufoleirin ajan jossain korvessa, ilman nettiä. Autiolla saarella??
Ehkäpä, jos hurahtaisin ompelemaan yötä päivää, silloin yleensä tulee hyvä tauko neulomiseen. Mutta ei pakolla!
 
 
* Eiliset jemmausvastaukset ilahdutti, hihitytti ja lohdutti kovasti. Ja tuo Isognun laittama runo on niiiiin hyvä. Kumma kyllä, multa ei tuota runoa löydy omista kirjoista, vaikka Helena Anhavasta erittäin paljon tykkäänkin.  Mitähän muista neule- tai käsityöaiheisia runoja mahtaakaan löytyä. Rakel Liehulla on se elämän tilkkupeitto, josta myös tykkään.
 
Lohdutti sekin, että ei kaikilla muillakaan ne aarrelangat (edes) aina ole varsinaisia Arvolankoja. Sata sävyä vanhoja seiskaveikkoja se vasta aarre onkin :)..
 
 
Jokohan nyt olis tullut edes puolet siitä, mitä piti naputella. Jos oon vielä unohtanut vastata johonkin kysymykseen, niin saapi kysyä uudestaan.
Nyt meen vähän huoltamaan joukkoja välillä.