Joulun jälkeen tuli viileää, siis tosiviileää ja alettiin etsiskellä komerosta kaikkein lämpimimpiä lapasia. Ensimmäiseksi ehti esikoinen, joka pyöräilee säässä kuin säässä ja pitkiäkin matkoja opiskelupaikkakunnalla. Sieltä tuli ihan oikea toive kuvan kera. "Voisitko joskus, vaikka ensi talveksi kutoa mulle tällaiset?" Ja ohessa kuva sateenkaarenvärisistä kalastajantumpuista vai mitkäs nämä nyt ovat. 

20160114_135206_medium2.jpg

Olenpahan tähän asti vähän vältellyt näiden näperrysten tekemistä, mutta nyt toive oli niin vetoava, etten epäröinyt hetkeäkään. Lankana Regian sateenkaari-Stripemania ja violetti on sitä Regian Nasa-ihmelankaa (Active). Pitäisi olla lämpimät!

Ravelry kertoo tarkemmat silmukkamäärät ja sormien tekovaiheet. Oli siinä säätämistä, kun ei voinut mallailla välillä käteen. Mittoja toki sain ja niiden mukaan mentiin.

20160112_235547_medium2.jpg

Tein siis ensin sormikkaat (joista puuttui kärjet) ja sitten poimin lapasosaa varten silmukat kädenselän puolelta + loin uudet kämmenen puolelle. 

2016lapaset.jpg

Lapaset 

Regia Stripemania ja Regia Active yht. 88 g.

Puikot: 3 ja 3,25 mm

Kivathan näistä tuli ja tytär tykkää. Kaikki mittojen kanssa tuskailu unohtui kun sain nämä valmiiksi ja tytär lähti Tampereelle lämpimät hanskat käsissään :).