Tellu-Tellervo haastoi kurkistamaan nappipurkkiin. Koska mä olen (myös) nappihamsteri, niin olikin oikein kiva vähän penkoa nappipurkkia. Onneks napit menee pieneen tilaan, TOSIpieneen, jos vertaa vaikka lankoihin tai fleecekankaisiin.
 
Mulla on aina ollut tapana ottaa napit talteen pois heitettävistä vaatteista, samoin vanhoista repuista tai kurahaalareista saksin irti niitä kaikenlaisia kiinnitysklipsuja, jopa tarranauhaa, jos se on hyvässä kunnossa. Joku mainosreppu meni hajalle ennen ensimmäistäkään käyttökertaa, mutta siitäkin siirtyi hyvään talteen vetskari, hihnaan kiinnitettävä kännykkäpussi, muutamia nyöristoppareita ja kokonainen sisätasku.
 
Napit irrotan usein satsina, eli saksin koko nappilistan irti. Napit pysyy paremmin tallessa ja siitä näkee heti, montako nappia samaa sarjaa löytyy. Lisäksi on hauska muistaa, mistä ne napit oon alun perin irrottanut.
 
437470.jpg
 
Kas tässä ne napit sijaitsee.
 
 
Filmipurkeissa on sellaisia nappeja, joita on ainakin 4-5 samaa sarjaa.
Yksittäiset, värikkäät (lähinnä lastenvaatteisiin tai kännykkäpusseihin yms. ) napit on tuossa vähän isommassa filmipurkissa.
437471.jpg
 
 
Ruskeat ja muut tummat napit on tuossa pakasterasiassa ja niitä on oikeasti aika paljon enemmän, nyt vähän tyhjensin purkkia. Seuraavaksi haen varmaan niillekin jonkun nätimmän rasian, näyttää niin aneemiselta mokoma muoviviritys. Tää purkki on ollut aika usein lasten leikeissä ja "lajiteltavana".
 
437475.jpg
Nuo kyyhkysnapit oon saanut yhdeltä serkultani kauan, KAUAN sitten. Ovat itsetehtyjä ja vaikka oon nappeja käyttänyt, niin aina otan ne takaisin talteen, kun vaatekappale tai penaali on tehtävänsä täyttänyt.
 
Lasten nappeja on aika paljon, useimmat ajoilta jolloin HalPalasta sai lasten kankaita halvalla. Välillä siellä oli jotkut karnevaalit, jolloin hain aina muuta matskua, myös nappeja jemmaan.
 
437473.jpg
Tuossa oikealla olevat pienet kukkanapit oon ommellut kummityttöni villatakkiin joskus  -86-87. Villatakki kulkeutui meidän lapsille käyttöön 10 vuotta myöhemmin ja vaihdoin siihen vähän luistavammat napit, noissa on vähän epäkäytännöllisen rosoiset reunat, mutta enpä sitä silloin tullut ajatelleeksi..
 
437474.jpg
Poikamaisempia nappeja.
 
437484.jpg
Tässä nyt on yhdestä kuluneesta vauvaneuleesta leikattu koko lista.
 
 
Mun lempparit on täällä:
437482.jpg
 
437477.jpg
 
 
 
Asiasta kukkapurkkiin.
 
Repsahdus on aika totaalinen. En ihan ole hankkinut helmikuussa kulutettuja 4,4 kiloa lankaa (vielä!), mutta ei paljon puutukaan. Ja repsahdin myös aloittamaan uutta neuletta, sillä olishan se ihan kauheaa, jos nuo uudet langat jätettäisiin komeroon ummehtumaan viikkokausiksi.
Samos-puseron hihoja teen aina välillä, mutta yritän nyt estää hihatusturhautumista sillä, etten edes kuvittele saavani niitä kerralla valmiiksi.
Fiksua olisi ollut aloittaa seuraava neule heti hihoista, mutta arvatkaa, huvittiko??
Sitä paitsi tällä kertaa lanka on ihan uutta, siihen täytyy ensin vähän tutustua....seli-seli--
 
 
No nyt vaan kaikille oikein reipasta ja hyvää viikonloppua!!