TLS eli Toisen Lapasen Syndrooma meinasi taas iskeä. Tunnetteko ilmiön? Sille on varmaan muitakin nimiä olemassa, koska tuskin olen ainoa, jota tämä tapaus huokailuttaa. On niiiin kiva kokeilla jotain uutta mallia tai kuviota ja ajatella tekevänsä kohtalaisen nopeasti jotain valmista, siihen lapaset sopivat hyvin. Ensimmäinen lapanen  (ja sukka) on aina jonkinlainen tutkimusretki, värien, koon ja muiden ideoiden suhteen ja siinä on aina jotain uutuudenviehätystä. Mutta se toinen, se onkin sitten yleensä melkoista puurtamista. Pelkkä ajatus samanlaisen (tai peilikuva-) kappaleen tekemisestä tylsistyttää yleensä. Ja ne peukutkin vielä, huoh..

Juuri sopivasti sain vähän uutta tsemppiä tuohon läkähdyttävään toisen lapasen aloitukseen. Olen ajatellut vähitellen vähän ajantasaistaa puikkovarantoani ja tilasin Vihreästä Vyyhdistä viime viikolla puikkoja. Tänään sitten jo puikkokuori pilkisti postilaatikosta. Pääsenpä piakkoin tikuttamaan peukkuja ihka uusilla tulitik... öh, peukkupuikoilla. Nää on kivat! (kuvassa Tovejen päällä)

Työn alla on siis (suunnilleen kilometrin ! pituiset)  kirjoneulelapaset tuolle armaalleni. Lupasinhan osallistua paralympialaisiin tällä työllä.

49981.jpg

Huiveja onkin varmaan juuri siksi niin kiva tehdä, että niitä tarvitaan yleensä vain yksi samanlainen. Seuraavanhan voi aina tehdä edes erivärisen. - - - Jaa, miksei muuten lapasiakin voisi tehdä erivärisiä.... *plim*  Itse asiassa, eihän niiden lapasten tarvitse muutenkaan täysin samanlaiset olla!

Heitin muuten Tovet uudestaan koneeseen 4-kymppiin. Sopii nyt kuin hanska käteen ja pehmeyttä on vaikka muille jakaa. Huomaako tästä muka jotenkin, että tykkään tuosta Tove-langasta.

Bambupuikkoja oon kyllä käyttänyt jo piiitkään, joskus 80-luvulla ostin joltain ikimuistoiselta (?) pääsykoereissulta Hgistä kunnon bambut ja niillä olen väkertänyt useammankin Cottonella-paidan aikojen saatossa. Bambuiset sukkapuikot sain joskus lainaksi Leena-anopilta ja  niillä on kyllä ihana kutoa. Omatkin hankin jokin aika sitten, joten oikeastaan ne lainapuikot pitäisi jo palauttaa. Nyt mulla on myös upouudet bambupyöröt ja testiryhmä miettiikin jo kuumeisesti sopivaa kohdetta niiden kokeiluun tositoimissa..

Mutta nyt sen toisen lapasen kimppuun, että pääsee sitten taas jotain muutakin tekemään.