Esikoinen toivoi uutta pipoa. Pipo saisi olla malliltaan semmoinen "vähän pidempi" ja tupsullinen.
 
 
Viime talvina on neulottu sellaisia isohkoja baskerimaisempia myssymalleja, joten tässä oli nyt tuotekehittelyn paikka. Vaikka kuinka kahlasin halki ja poikki netin ja lehtien melkein miljuunat pipo-ohjeet, en millään löytänyt sopivaa valmista mallia.
Pipolangaksi valikoitui Katia Peru, jonka olin saanut testattavaksi Silmukatin Puodista. Tarkoitus oli näin lätkäistä kaksi kärpästä yhdellä rykäisyllä; yläkoululainen saisi itsellensä toiveiden mukaisen päähineen ja Silmukatti puotiinsa mallipipon.
 
Mario-myssyn mitoilla lopulta aloitin ja tein yhden harjoituskappaleen. Kerä lankaa meni, myssy vielä aivan kesken, mutta yksi asia tuli selväksi; niin jättiläismäinen päähine ei sopisi enää tähän sesonkiin :).
 
Mallikipaleesta oli kuitenkin helppo laskea paremmat mitat ja silmukkamäärät. Vaihdoin aloituspuikot pienemmiksi ja vähensin silmukoitakin. Mallineuleeksi otin mainion ja nopean rinsessan Ullaneuleesta.
Tää nyt on tämmöinen vähän jumbompi rinsessapipo.
 
 
 
Rinsassa-pipo
Lanka: Katia Peru tummansin. n. 100 g
Puikot 4,5 ja 6 mm
Silmukoita 70.
 
Resorin tein siis 4,5 mm puikoilla ja ihan reiluksi. Mallineuletta neuloin 6 mm puikoilla 8 x.
Loppukavennukset tein oman pään mukaan aika nopeassa tahdissa, jotta sain ne loppumaan ajoissa.
 
Kaksi kerää lankaa meni ja sain siitä kaksi pipoa, mutta vain yhden tupsun!  JOs siis haluaa reilun pipon isolla tupsulla, pitää varata kaksi kerää. Pikkusisko kiltisti pyöritteli tupsun isosiskon pipoon. Pipo lähti heti seuraavana aamuna koulumatkalle, joten ilmeisesti se oli hyvä :D. Toinen pipokin kelpasi Puotiin, vieläpä ilman tupsua, vaikka kyllä me sekin olis voitu näperrellä :).
 
Lanka on aivan ihanaa, pehmeää ja lämmintä! Mulle tuli heti tilaus noin kolmesta samanmoisesta piposta :).
 
Taas huomaan, kuinka kätevä ja pätevä on tämä netti; etenkin blogi ja Ravelry. Mun muistiinpanot erilaisista projekteista ei muuten millään pysyisi tallessa. Nytpä on kuitenkin taas yhden pipon mitat tallessa vastaisen varalle :).
 
 
Pipoja on siis kaksi :).
 
 
* * *
 
Nyt on monenlaisia pieniä lahjaneulomuksia puikoilla ja "Olympiaakin" pitäisi välillä ehtiä kutoa. Hyvää hiihtolomaa niille, joilla se nyt on alkamassa! Meillä alkaa viikon päästä. Tällä hetkellä näyttää jopa siltä, että saatan päästä Lankaliigaan lavvantaina. Jipii!!
Neulomisiin!