Minusta ei millään olisi hamsteriksi. Tai siis koska olen lankojen suhteen auttamaton hamsteri, minulta ei onnistuisi neulojien hamsterikuukausi, ei etenkään se lankavaraston täydentämättömyysosuus. Jotkut kyllä aikovat jatkaa vielä maaliskuussakin, vau!

On ihan pakko tunnustaa, että erilaisten nyssyköinen kerääminen ja kokeiluerien ostaminen nyt vain sattuu kuulumaan meikäläisen lajiominaisuuksiin. Kun suunnittelen jotain työtä, kaivan (tai ainakin mietiskelen) aina ensin omat lankavarastoni läpi ja yllättävän usein sieltä sitten löytyykin jotain sopivaa. Tai ehkä malleja katsellessa jotenkin takaraivossa on muistikuva niistä jemmalangoista, jotka vain ovat odottaneet sopivaa hetkeä. Kun idea sopivasta seuraavasta työstä tulee, siinä ei enää ehdi odotella seuraavaa päivää ja lankakauppojen aukeamista. Etenkin, kun muksujen kanssa ei välttämättä pääse ihan seuraavana päivänä koko lankakauppaan. Tai eihän siellä lankakaupassa välttämättä edes ole sopivia lankoja, saati värejä!!

Ja ihan aikuisten oikeasti, kaikki viime joulun isoimmat neulelahjat oli tehty varastolangoista - vanhimmat langoista olivat  20 vuoden takaa ja vielä ihan hyviä. Nyt ne vaan lopulta pääsivät oikeisiin vaatteisiin.

Niin, tämän pitkän aasinsillan tarkoitus oli tietysti seli-selitellä tämänpäiväistä poikkeamista Lidliin. Ennen eskarillelähtöä luin sähköpostista, että anoppini (Leena-mummu) oli löytänyt edullisia akryylilankoja kyseisestä liikkeestä. Meillä sattui olemaan maidot vähän vähissä, joten oli oikein hyvä syy poiketa kaupan kautta, eikös vaan?!

Niitä lankapussukoita tarttui sitten mukaan kaksikin kappaletta (puolustelu; kun oli niin kivoja värejä), sähkönsinistä ja oranssia. Ei paha hinta, 5x100g pussit vain 4,99 eugeroa kipale. Kuvia ei nyt tule, koska pienessä katumuksenpuuskassa työnsin ne pussit pyykkikorin taakse. Täytyy huomenissa miettiä vähän perusteellisemmin, mitä ne oikein haluavat seuraavaksi olla.

Enpä olekaan muistaakseni ostanut tai neulonut akryylilangasta moneen vuoteen. Villasta sitäkin enemmän, joten pieni lajinvaihto voi olla paikallaan.  Niin, kiitos vinkistä Leenalle!! 

Hamsteroinnin sijasta keskeneräisten töiden viimeistelykuukausi voisi kyllä olla hyvä ajatus. Etenkin, jos siitä olisi luvassa hyviä palkintoja. Täytyy sekin asia pistää muhimaan.

Pst, mitä muuten kuuluu karamellivillatakille (jonka numero uusimmassa Novitassa taisi olla 53)?