Kyllä kesän tullen pitää ryhtyä virkkaamaan.
 
En osallistu virallisesti jämätempaukseen, mutta jämäilen silti. Pakkohan se on, koska lankaahan jää aina vähän yli. Jos se ei lopu kesken!
Pari kuukautta sitten otin työn alle pikkuneidin päiväpeiton, jonka olin virkannut (hamsterikuussa) pari vuotta sitten sängyn mittojen mukaan. Nyt on tyttö kasvanut ja sänky pidentynyt, joten peittokin piti virkata uusiin mittoihin.
Tämä peitto pitenee vielä joskus täyteen komeuteensa ja saanee sitten jonkun reunuksenkin itsellensä. Nyt se on kätevä näin, kun mittaa voi virkata tarpeen ja jämälankavarantojen mukaan lisää.
 
 
 
 
Lisää pituutta siksakpeittoon n. 30 cm, paino lisääntyi 185 g
Koukku 3,5 mm
Langat: 7V, Nalle 2x ym.ym.
 
Ei yhdisteltäviä paloja, siis suorastaan unelmajämätyö :D.
 
Edit. Peiton mitat; n. 62 cm x 165 cm, paino tässä mitassa 900 g.
 
 * * *
 
Puuvillalankojakin on jäänyt tähteeksi mitä mistäkin tekeleestä.
Virkkasin muutaman pyörylän lasinalusiksi ja sitten keksin tekaista yhden mallikappaleen kivasta virkkausmallista. Siitä tuli heti yleisön suosikki :).
 
Näitä olis tarkoitus käyttää kesällä ruokaillessa ja kahvitellessa lasinalusina. Josta tulikin mieleeni, että pitääpä tehdä muutama isompikin pyörylä, joita voisi käyttää vaikka tabletteina tai lautasenalusina. Käteviäkin ovat, kun voivat käydä välillä huolettomasti pyykkikoneessa putsaantumassa :).
 
 
Jämälankapyörylöitä
Ohje: Moda 4/2007
Koukku 3 tai 3,5 mm
 
Alkuperäisessä ohjeessa oli ommeltu pieniä puuhelmiä pyörylöiden reunaan. Innostuinkin alun perin juuri siitä ideasta. Ajattelin, että tehdään yhteistyötä; minä virkkaan pyörylät ja kuopus saa ommella ne helmet. Mutta sitten totesin tylsästi, että käytännöllisempää on, jos aluset voi välillä käyttää pyykkikoneessa - siis sittenkin ilman helmiä.
 
Kuvassa takana kurkistelee muutama pitsipyörylä toisen vanhan Modan ohjeen mukaan. Vaan minä mokoma hukkasin ohjelehden penkoessani lisää virkkausohjeita, joten niitä kukkasia tulee vasta joskus myöhemmin lisää. No, oikeesti osaan kyllä ohjeen ulkoa, mutta noi värikkäät pyörylät kiilas nyt vähän edelle :).

 Aurinkoa koukkuihin ja puikoille!