Nämä langat tahtoivat puikoille vallan nopiasti. Ostin ne kuun alussa samalla kertaa kuin sen vaaleanpunaisen pampulalangankin. Aloitin ensin villatakkia itselleni, mutta onneksi huomasin melkein saman tien, ettei lanka sittenkään riittäisi tämänkokoisen äiti-ihmisen takkiin. Tämä kun oli tarjouserä, lankaa oli myytävänä vain 11 kerää, ei yhtään enempää.

Neuloin sitten yläosaa vähän matkaa esikoisen mittoja silmällä pitäen ja kun takki alkoi olla vähän ymmärrettävämmässä muodossa, kysäisin, mitä neiti tykkäisi väristä ja langasta tai suorastaan villatakista. Olen nimittäin viimeisen vuoden aikana aloittanut jokusenkin villatakin tyttärelle, mutta mittojen kanssa olen ollut yhtä useasti vaikeuksissa. Yksikin takki on ihan ufo, ties tuleeko siitä ikinä valmista. Näyttää siltä, etten millään onnistu tekemään oikean kokoista neuletta meidän nuorelle neidille. Tällä kertaa - onneksi - kävi toisin! Tästä tuli juuri sopiva ja langankuluarviokin meni ihan nappiin.

 

Villatakki nuorelle neidille (koko n. 165 cm hoikka)

Lankana Sandnes Garn Alfa 520 g, puikot 6 mm

Takki valmistui eilen ja tänään käytiin valitsemassa napit.  Nyt olemme tyytyväisiä!

 

Kuopuksellehan on helppo neuloa, samoin itselleni. Muille se onkin paljon haastavampaa, kun koot on jo isompia ja vaatimuksia satelee. Välillä ne toiveet tosin  tulevat sitten, kun joku kohta on jo neulottu eivätkä muutenkaan aina ole kovin realistisia. Valmista pitäisi tietysti tulla aika nopeasti eikä sovittaminen meinaa aina luonnistua silloin kun pitäisi. Viimevuotiset speksit eivät yleensä päde, kun kasvavat mokomat niin nopeasti :). No, haasteita tässä pitääkin olla.

Nyt meikäläisen pitääkin tiirata ToDo-lista tarkkaan, kun Kevätyllätyshuivin lisäksi tekisi mieli saada puikoille jotain oikein hauskaa.

 

Titityyn klubin korvaava lanka muuten saapui. Se on ihanaa!! Kiitos!! Aloin hurjasti haluta punaisia sukkia.