Koska pupuihin käytetyn langan sopivuudesta on ollut epäselvyyksiä ja hieman hämmennystä, laitan tähän viimeisimmän tiedon, joka tulee SPR:ltä.

Iso Gnu ystävällisesti tiedusteli asiaa  ja

TÄSSÄ VASTAUS SPR:LTÄ:

           -----------------------------------------

"Hei,
Olen pahoillani, että asiasta on ollut sekaannusta. Vaikka Anu Harkki kirjassaan suosittelee Apupupun materiaaliksi 100 % villalankaa, voi pupun tehdä myös esim. Seitsemän veljestä -langasta. Kyseessä on kuitenkin laadukas lanka ja villaakin kuitenkin 75 %. Tämä on sekä Punaisen Ristin että Anu Harkin kanta asiaan.

Ystävällisin terveisin

Outi Sanmark
sihteeri, viestintä
Suomen Punainen Risti
outi.sanmark @ redcross.fi "

         -------------------------------------------

 Kiitos oikein paljon Iso Gnulle vaivannäöstä! Mahdollisimman lohduttavia pupuja syntyköön edelleen mahdollisimman hyvistä aineksista, ettei tekemisen vaiva  ja auttamisen ilo kompastu kehnoihin tekotarpeisiin :).

Varminta on tietysti tehdä pupu ohjeen mukaisesta 100-prosenttisesta villasta. Sitä toisaalta ei välttämättä löydy samalla tavalla langavarastoista kuin vaikkapa seiskaveikkaa.
 Oma pupuni jää nyt vielä hetkeksi tauolle, sillä näitä tietoja odotellessa totesin, että muutama jo aiemmin sovittu juttu menee nyt vähäksi aikaa edelle.