x

Mitä lienen huhtikuussa touhunnut, mutta käsitöitä valmistui käsittämättömät 4 neuletta; 2 sukat, yksi ribbipipo ja lopuksi sormikkaat mulle itselleni.
Lankaa kuukauden aikana kului vähiten miesmuistiin, 267 g. 
 
 
Huhtikuussa 2011 valmistuneet:
 
  • 1.4. jämäsukat, violetti 7V, Janne ja harmaa sukkalanka yht. 88 g, puikot 3,25 ja 3,5 mm
  • 12.4. punainen ribbipipo, Novita Bambino 40 g, puikot 3,5 mm
  • 14.4. pupusukat, Drops-ohje, Novita Nalle 90 g, puikot 2,75 ja 3 mm
  • 30.4. Tähkäpää-sormikkaat vaal.vihreä Teetee Alpakka 49 g, puikot 2,5 mm
 
Loppukuu meni sormikkaita tikutellessa. Tein siis jo toiset sormikkaat samalla ohjeella, kun se oli niin kiva ja hyvä! Kyllä nyt onkin sormikkaita tarvittu, sen verran kolkko ja kalsas tämä toukokuunalku on ollut.
 
 
 
 
Tähkäpää-sormikkaat #2
Ohje Jenni Österman: Neulekirja (RAVlink)
Lanka: Teetee Alpakka 49 g
Puikot: 2,5 mm
 
Tein molempia sormikkaita yhtä aikaa omilta keriltä. Tällä kertaa tein ihan ohjeen mukaan, myös peukalot.
Neuloessa ohjeesta kannattaa muistaa, että ensiksi neulottu sormikas onkin oikea.
Sormikkaiden paino on 49 g ja jäljelle jäi 48 g. Aika tarkalle olisi siis mennyt, jos olisi yhdestä kerästä näitä yrittänyt. Nyt jäi lankaa juuri sopivasti pieneen huiviin, jonka ajattelin neuloa näille kaveriksi.
 
 
 Sormikkaiden neulominen oli toisaalta kivaa, kun lankakin oli niin pehmeää ja suloista, mutta kieltämättä välillä vähän tuskastuttikin se loputon sormien teko. Lopputulos onneksi palkitsee vaivan tuhannesti :)!
 
 
 
Nyt on puikoilla kiiruullinen tilaustyö, joka menee kaiken muun edelle. Sen kanssa saattaa vielä tulla tosihoppu, mutta yritän välttää paniikin neulomalla melkeinpä taukoamatta. Ensi viikolla pitäisi olla valmista.
 
Sitten odottavat ainakin perinnesukkien 2. ja 3. vihje valmiina  neulottaviksi ja kaikkein eniten tekisi mieli tehdä jotain tosi kesäistä!! Ihan vaikka mulle itselleni.