875214.jpg

 
Malli (sovellettuna): Cavern Cardi(gan)
Lanka: Novita Isoveli 550 g
Puikot: 5 mm pyörö 
 
Pitkin kesää suunnittelin ja suunnittelin, olisin halunnut tän jostain kesälangasta. En vaan keksinyt, mistä. Tosi monihan on samaisen mallin toteuttanut ja valmistuneista versioista päättelinkin, että meikäläiselle sopivaksi tämä täytyy toteuttaa himpun verran paksummasta langasta.
Sitten tuli syys ja Vaparin laarissa osui silmään tummanharmaan Isoveikat. Ilmoittivat olevansa etsimääni lankaa ja täydestä meni.
Ei suinkaan vähäisimpänä vaikuttimena ollut havainto langan edullisesta hinnasta: 2,50 e/ kerä. Oli pakko kiskaista kerät kainaloon ja laittaa villuri puikoille.
 
 
Hihojen aloituskohdassa iski totaalinen ja ah, niin tyypillinen hihakauhu. Miten hihat saa istumaan sopivasti, ei liian tiukasti kuitenkaan. Tuli tauko, joka venyi. Näitä hihattomia torsoja multa löytyy nurkista jo entuudestaan, voin vakuuttaa. Useampaakin vuosimallia.
Jämähdin jopa väkertämään Vaakatilkkuja siinä välissä, kun se mun hihakammo meinasi vallan hyydyttää villurinteon.
Lopulta otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja päätin jaksaa hihat valmiiksi. Tänään tämä sitten hyppäsi valmiina puikoilta!
 
Meikäläisen villuri on tietysti eräänlainen maalaismammaversio ja työnimenä olikin Myrskyluoto-takki. Neuloessa oon kuunnellut Miähen lukemana Myrskyluodon Maijaa ja jotenkin tuo tummanharmaa villalanka tuo saariston mieleen muutoinkin.
Tämä on tehty mun omille mitoille, piiiiiiitkillä hihoilla ja etumuksen levennykset aloitin ihan heti heti kauluksesta alaspäin.
Kiinnitystsydeemiä vielä mietin huomiseen - ei noi hakaneulat tuohon jää.
Norjalaishakasia olen jo kaivanut jemmasta kolme paria. Riittäisköhän tuohon neljä vai pitäiskö olla viisi?? Vanhassa Ellosvillapaidassa on kyllä joutilaita lisääkin :).
 
 
Tää on ihana ja tää on lämmin! Nyt meen kipin kapin pingottamaan tän (kun en äsken vielä malttanut).
Tulkoon vaan syksy ja koleus! Mulla on ainakin lämmin.
 
***
 
Tänään oli muutenkin kiva, vaikkakin vauhdikas päivä.  Me törmättiin Marjan kanssa kaupungilla! Oli kiva nähdä nyt ihan oikeasti :). Viimeksi Marja jo tunnisti mut lankakaupassa, mutta ei uskaltanut nykäistä hihasta.
 
Hyvä viikonalku, kerta kaikkiaan!