Pikkuneitien synttäreitä on nyt näköjään ihan jonoksi asti. Olis pitänyt heti joulun jälkeen ryhtyä toimeen ja tehdä jokunen asu etukäteen valmiiksi, mut enpä moista hoksannut.
 
Tällä kertaa aikaa oli niin vähän, että ehdin tehdä nukelle vain mekon ja pipon. Onkos se nyt oikein mikään settikään... :D  Nappijemmasta löytyi kiva kimaltava kukkanappi, niin saatiin yksiväriseen pipoon vähän somistusta.
Puikot oli pipoon vähän isot, toivottavasti pipa kuitenkin pysyy edes kohtuullisesti nuken päässä. Jos nukkeäiti toteaa, että myssy on oikeasti liian löysä, niin lupaan tehdä uuden!
 
Tästä mekko-ohjeesta tuli kommentteihin kysymyskin. Alkuperäinen ohje oli ilmainen, löysin sen täältä. Nykyään ohje on kuitenkin maksullinen.
Neuloin ohjeella kuopukselle mekon ja topin viime kesänä ja jonkun Ravelryssa näkemäni nukenmekon innoittamana kokeilin sitten mekkoa nukenkoossa minäkin.
Ohjetta en mielestäni voi alkaa jakamaan muille, vaan sen voi hankkia ohjeen alkuperäiseltä kirjoittajalta! Tosin muokkasin ohjetta eri langalle ja eri kokoon sekä tein siitä vielä tasona napillisen - mutta ei se silti oikein mun ohjeeni ole :).
 
 
 
Nukelle mekko ja pipo
 
Mekko: alkuperäinen tytön Rainbow -mekko-ohje (klik), joka on maksullinen (Ravlink)
Lanka: Novita Julia 50 g ja 25 g
Puikot: 4mm
Pipo: 72 s. ja korkeus 12 cm ennen kolmen puikon päättelyä.
 
 
 
Pari tiskirättiäkin tein.
Pyöreä on Doily Style Dishcloth (linkki lis.) ja korinpohjarätti omasta päästä, muistaakseni silmukoita 45.
Lanka: Novita Bambu yht. n. 36 g
Puikot 3,25 ja 3,5 mm
 
Novitan Bambu on mun tän hetken suosikkitiskirättilanka. Rätti pysyy kivan pehmeänä kovassakin käytössä ja imee hyvin. Se on myös helppo rutistaa kuivaksi eikä muutu kiukkuisen kovaksi ja köttänäksi pesussakaan. Toinen hyvä tiskirättilanka on (Famun kanssa samaa mieltä, siis) Novitan Luxus Cotton.
Esimerkiksi muinaislanka, pellavainen Novitan Linnea muuttuu käytössä tosi karheaksi ja on toki hyvä kaurapuuronkraaputtaja, samoin esim. Lidlin Colorado :D.
 
 
***
 
 
 
Olympianeule edistyy. Hyvin-hyvin hitaasti, onhan nää muutenkin vähän tahmeat kisat Suomelle. Mutta se edistyy kuitenkin. Hei taas!