(Kuva olympianeuleen edistymisestä on tuossa alempana, edellisessä postauksessa)

Kirjoitin tästä aiheesta tuonne Novitan neulomoonkin, mutta laitan nyt pari ajatusta tähänkin, kun ärsyynnyin itsekin viimeisimmän SK-lehden pääkirjoituksen parista kohdasta. Kannattaa tietysti lukea koko kirjoitus (minä luinkin), jotta saa käsityksen siitä, mistä oli kysymys.

Muuten asiallinen (tosin vähän laiha) kirjoitus jätti mun mieleeni pyörimään kolme kohtaa:

1) Toimittajan tuttavapiiristä löytyvä sukan kantapääntekijä = taituri ** No jaa, ihan perusjuttu se kantapää mun mielestäni on, ei nyt vielä suoranaista taituria kenestäkään tee -> herää kysymys, missä piireissä toimittaja mahtaa liikkua?? Onko hänellä ylipäätään käsitystä neulojien taidoista???

2) "hei haloo, ei se (netti) oikeata yhdessäoloa vastaa" ** no ei vastaakaan, mutta kuka niin on väittänyt ja toi hei haloo kuulostaa vähän siltä, kuin oltais jotenkin yksinkertaisia.

3) (netissä) puuhastelu... ** Mun käsityöt on tietysti ihan puuhastelua, niin kuin aina ennenkin, mutta kyllä kivempi on puuhastella kaverien kanssa kuin ihan yksin. Sitä paitsi täällä neuleblogeissa on kaikenlaista taitajaa aloittelijasta varsinaisiin ammatti-ihmisiin ja kaikilla on arvonsa. En tykkää vähättelystä. Eikös sitä lehteäkin tehdä yhtä hyvin aloittelijoille kuin pitemmän linjan käsityöläisille!!?

 Vielä tulee sitten mieleeni tuo kirjoituksen ajatus neulekokoontumisista. Mun ymmärtääkseni nettitutustumiset on poikineet niitä tapaamisiakin. Itse kaipailin muuten viime syksynä niitä vanhanajan ompeluseuroja, olisihan se kiva kokoontua joskus kahvittelemaan ja kutomaan porukalla. Se ei vaan ainakaan itselläni kovin usein onnistuisi. Ja totta puhuen, anoppi on ainoa käsityöihminen, joka asuu niin lähellä, että voitais edes ajatella sellaista piiriä joskus. Käytännössä mieluiten istun kotisohvalla ja jos ongelmia ilmenee, tiedän kyllä, keneltä voin kysyä ja SAADA apua: Avuliailta kanssaneulojilta, vaikkapa ympäri maapallon!
Ja joka tapauksessa tämä neuleaiheinen(kin) bloggailu ON tätä päivää ja jos SK-lehti aikoo yhtään pysyä kärryillä mukana, niin kannattaisi ehkä itsekin heittäytyä mukaan eikä piikitellä (kyllä siinä vähän piikittelyn makua oli) arvokkaita käsityötaitajia.
Meillä on kuulkaas arvokasta tietotaitoa, jota vielä mahdottoman hyvien ideoiden kera auliisti jaetaan toisillekin käytettäväksi. Tässähän viedään tärkeätä kansanperinnetaitoa eteenpäin ja vielä luodaan uutta samalla!

Ja vielä siitä avun viiveestä - sain Neulomosta apua SK-lehden ohjeen tulkitsemiseen alta aikayksikön, kun sitä taannoin tarvitsin. Lehden toimitus oli viikonloppuvapaalla.


Edelleen arvostan SK-lehteä ja ymmärrän, ettei ole ollenkaan helppo tehtävä olla niin laaja-alainen. Uskonkin, että monelle neulojalle koko lehti saattaa olla turhauttava ihan siksi, että sisältää niin paljon muitakin kuin neuleohjeita.


Tulihan saarna =O).

edit; Kys. kirjoitusta ovat tosiaankin omissa blogeissaan pohdiskelleet ja myös palautetta lehdelle antaneet ainakin Laura  ja tikru. 

 edit.2; Näkyypä löytyvän vielä mm. Blogisanomista ja Ihan Itsestäkin juttua tästä aiheesta. (viimeisimmässä näyttäisi olevan lähdössä varsin asiallinen vastine SK:hon)