Täällä tilkkukasa senkus kasvaa. Niitä on nyt valmiina 12 kpl. Tilkkuja on kahdenvahvuisia, toiset lähinnä seiskaveikkaa ja vastaavaa lankaa, niiden paino pyörii tuossa 38-40 gramman tienoilla kipale. Paksummat tilkut on Isoveljeä tai jotain ohuempaa lankaa kaksinkertaisena, ne on sitten yleensä 45 - 48 g tsibale.
 
Tähän mennessä vaakatilkkuihin on siis kulunut jo  490 g silkkaa jämälankaa! Vaan vois ne kyllä olla vähän kauniimpia.
Mulla näyttää olevan kovin paljon melkoisen rumia jämälankoja. Jospa niistä kuitenkin syntyisi ihan kelpo lämmikkeitä.
 
892787.jpg
 
***
 
Posti kuskasi tänään ihanan pehmeää ja lystikkäästi "maalle" tuoksuvaa lankaa vyyhdillisen. Kiitos Angorinan Catariina!!
Kuopus sitä tuoksua vähän ihmetteli ensin, mutta ymmärsi sitten aimo annoksen lisää asiasta, kun kerroin, mistä lanka onkaan kyhätty. Kansakoulunopettaja sisälläni innostuu kovin herkästi kertoilemaan (paasaamaan) asioista vähän perusteellisemminkin, mutta onneksi perhe aika hyvin yleensä kestää sen.
 
***
 
 
Jo kauan sitten sain Intsulta haasteen kertoa, millaista elämäni on 5 vuoden kuluttua.
Onpa vaikea sanoa. Toisaalta tuntuu, että miksikäs se elämä tästä muuttuisi. Jos taas jotain mullistavaa tapahtuu, niin kaikki voikin olla aivan erilaista. Senhän tietää oikeasti vasta jälkeenpäin! Oikeastaan en luule elämän kovinkaan erilaista olevan nykyiseen verrattuna. Lapset ovat 5 vuotta vanhempia, mutta meikäläinenhän ei tästä miksikään muutu. :D  (Kelottuu kenties vähitellen pystyyn, sormet vaan liikkuu puikkojen tahdissa - ja suu.)
 
Jos toiveet toteutuvat, olemme 5 vuoden kuluttua tehneet pari mukavaa ulkomaanmatkaa perheen kanssa, keittiö on remontoitu (lottovoittorahoilla ?) ja minä teen töitä kotona kuulostellen samalla edelleen toisella korvalla vekaroiden touhuja. Kaikki ovat siihen aikaan jo, ja vielä koulussa.
Kenties olen myös pystyttänyt lähiopinahjon koululaisille käsityökerhon, jossa neulotaan vaakatilkkuja ja villasukkia, virkataan kaulahuiveja ja ponchoja ja välillä juodaan mehua?
 
***
 
 
Sartsa haastoi vielä kertomaan, mitä ylläni on.
 
Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.
 
 
Tähän aikaan päivästä mulla on tietysti alusvaatteet ja sen lisäksi viime viikolla heräteostetut mustat farkut ja musta Åland-paita, josta Marjakin minut muinoin tunnisti.  Äsken nykäisin velä päälle uuden tummanharmaan Cavernini (jossa on nykyään koekäytössä yksi hakanen). Enpä olekaan aikoihin pukeutunut näin tummiin kuteisiin, mutta  nämä on kyllä ihan ehdoton lempiasuni tällä hetkellä :). Molemmissa nimettömissä on kaks kultasormusta ja vasemmassa ranteessa kello. 
 
Haastan tähän mukaan 3/5: Marjan ja Kaisan sekä Juskan. Hahaa!
 
 
***
Viikon pahin hurlumhei-päivä on maanantai. Ihan silkkaa paikasta toiseen ryntäilemistä. Normaalihässäkän lisänä sain eilen lahjaksi ämpärillisen puolukoita. Ei siinä muu auttanut kuin laittaa hillopata porisemaan. Ihana tee-se-itse -paketti - NAM!
 
892784.jpg
 
Noh, toivottavasti nuo kuvat ryhtyy joskus näkymään.
Lisää löpinää ens kerralla, nyt pitää mennä jatkamaan niitä lo-put-to-mi-a sääärystimiä....äh.
Hyvää viikonjatkoa kaikille!!