Kiitos vaan kaikille vilkutuksista eli kommenteista :).

Laitan nyt vähän höpinää tähän väliin, niin ei tarvitse kenenkään sitten säikähtää, jos ei huvitakaan kommentoida. Toisaalta nuo kiertojutut on ihan hauskoja, mutta täälläkin siirrytään nyt vähäksi aikaa meemittömälle vyöhykkeelle, ainakin epävirallisesti.

Muistinpa taas, miksi olen monta vuotta pitäytynyt tietyissä lankamerkeissä ja -lajeissa. Ensinnäkin helppo saatavuus ja edullisuus on aika hyvä pointti käyttää tiettyjä, itselle tuttuja lankoja.

Lisäksi se langan "tunteminen" on aika tärkeää. Nyt kun olen kokeillut monenlaisiakin itselle uusia lankoja, olen taas todennut, että se tutustuminen on joskus aika hankalaa. Ainakin hidasta!! Sinänsä nättejä ja hyvälaatuisia lankoja, kivoja, mukavia, söpöjä, laadukkaita ja ties mitä muuta positiivista niistä nyt keksisi. Mutta kyllä se käsialan hakeminen ja sopivan puikkokoon löytäminen, ohjeen koosta ja muista viilauksista puhumattakaan - aika rasittavaa tällaiselle vähän kärsimättömälle ihmiselle.

Bamboon mallitilkku esimerkiksi ei ole ollenkaan vakuuttanut mua oikeasta puikkokoosta.

Toisaalta kumoan itse itseni saman tien. Miten ihmeessä sitä voisi tehdä uusia ihania (lanka) löytöjä, jos ei välillä kokeile jotain uuttakin!?

Jänniä ovat myös nuo Opalin sukkalangat. Ovat kivannäköisiä kerillä, mutta en silti oikein tykkää niistä epämääräisistä raitahössötyksistä valmiissa työssä. Kantapäästä tulee harvoin kaunis ja lankaa joutuu useinkin suotta pätkimään "liitoskohdissa", joten oikeastaan ne minusta sopii parhaiten putkisukkiin. On kuitenkin tosi mukavantuntuista lankaa kutoa ja myöskin kestävää ilmeisesti. Mutta mitä ihmettä muuta niistä voisi tehdä kuin sukkia? Ideoita?

Ainiin, Neulomossa oli puhetta noista tähtilapasista. Laitan tähän näytille kuvan, jossa näkyy vähän mun tekemiä ja sen SK-lehden (1/2002) kuva. Jos siis joku etsii kyseistä ohjetta, mallissa lapaset ovat ihan eriväriset ja naisen kokoa..

54841.jpg

(äh, kun epäselvä kuva)

Niin ja ihanaa, huomenna alkaa KESÄ! Tai ainakin kesäaika.. :).