Eskarilainen tarvitsi kesäksi ja kevätjuhliin paremman jakun. Pitkän etsimisen ja miettimisen jälkeen löysin hyvän mallin vanhasta Modasta ja sopivaiset langat kotijemmoistani.

 
 
 
Tytön liivi/jakku
Ohje Moda 5/2009 (Ravlink) malli # 33
Ravelry (kokeilen linkkiä projektiin)
Lanka: Novita Bambu 180 g
Puikot: 3 ja 2,5 mm
Koko: 7v ~ 125 cm
 
Ohjeessa on virhe! Hihasilmukoiden lukumäärä ei täsmää ainakaan isoimmassa koossa mun mielestäni ja Villapallo oli huomannut saman omassa lapsen liivissään. Tämän Villapallon huomion tosin bongasin vasta kun sain oman jakkuni valmiiksi ja lisäsin siitä tietoja Ravelryyn.
 
 
Ynnä muuta:
Aloitin neuleen 9.5. ja laskin heti itselleni päivätingin. Ynnäsin, että vähintään 3 senttiä pitää neuloa päivässä, jotta jakku ehtii kevätjuhliin ajoissa.
Kun on joku selkeä tavoite, on helppo pitää se tinki mielessä ja niinpä nytkin sain heti alkuun tehtyä jakkua reilusti ylikin määrämitan. Piti varmistella, kun epäilin, että saattaa tulla jokunen välipäiväkin.
 
Sitten huomasin, että mallineule söi mun lankaani kauhean nopeasti. Ohjeen lanka oli ohutta alpakkaa, mun jemmoistani löytynyt oli Novitan Bambua.. (Ohjeen suurin koko oli 6v/116 cm, joten langanvaihdolla sain neuleen muokattua sopivasti reilummaksi.) 
Seuraavaksi piti siis miettiä, mikä neuvoksi, jos lanka ei riitäkään. Varasuunnitelma toimi lopulta hurjan hyvin, onneksi kävin Silmukatin puodista hakemassa varakerät. Nimittäin mun jemmalankani olis ehkä just ja just riittäneet, mutta yksi kerä oli ihan selvästi eri värierää ja se näytti aika hurjalta. Aluksi muuten luulin, ettei valkoista Bambua ole enää ollenkaan saatavana, kun nuo langat on jo muutaman vuoden takaa. Onneksi sitä sentään löytyi!
 
JOuduin purkamaan kaarroketta muutaman sentin värieron takia. Nythän mulla on myös eri värierää kaarrokkeen yläosassa, mutta tämä ero ei näy - ainakaan niin selvästi. Varasuunnitelmana on tehdä jonkinlainen kirjailu tuohon kaarrokkeeseen, jos keränvaihtokohta alkaa häiritä jossain vaiheessa.
 
 
 
Nätti on tuo viuhkakuvio, mutta kyllä mä mietin jo alussa, että noinkohan viitsin tehdä koko liivin samaa viuhkaa. Kaavailin mielessäni jotenkin erilaista kaarroketta pitkin matkaa..
Kun sitten olin luonut ns. hihasilmukat ja piti jatkaa reunuksien jälkeen mallineuletta, sepäs mokoma ei onnistunutkaan. Ensin harmitti aika tavalla, koska olisihan silmukkamäärät ja mallikuvion täsmäämisen voinut tarkistaa jo heti silmukoita luodessa, mutta kun just sillä hetkellä laiskotti.
Vaan siitäpä sainkin sitten sen toivomani hyvän syyn vaihtaa mallineuleen sileään ja niin mä tein koko kaarrokkeen sileää neuletta. Höysteenä on jokunen nurja raita. Nurja kerros on varotoimi värieränvaihtoa varten. Että on sitten kivampi kirjoa joku kuvio tuohon nurjien kerrosten väliselle sileälle..
 
Kuopuksen kanssa käytiin valitsemassa pienet valkoiset kukkanapit Silmukatilta. Kyllä nyt kelpaa kevätjuhlia odotella :D.
 
 
Arvatkaas, oonko tyytyväinen?
 
* * *
 
 
Kiittelen tässä taas kaikista ilahduttavista kommenteista!! Kiva, kun käytte täällä ja ihanaa, kun jaksatte kommentoida :).
Yritän myöskin muistaa kertoilla käyttökokemuksia Puro Batikista, kunhan tunika kiertää käytössä ja pesussa muutaman kerran.
 
Jos vielä tämä lämpöaalto vähän hellittää, niin saattaisin ehtiä vilauttamaan jotain muutakin tosi kesäistä ;).
 
Heikun-keikun ja heleää helluntaita!!