Storm Cloud Shawlette

 
Oli pörhöistä lankaa jemmassa sekä tarve ihan tavalliselle kaulanlämmittimelle, jonkinlaiselle keepille, ehkäpä?
Ei silti Baktusta puikoille - enää. Oon yrittänyt Baktusta jo kolme kertaa eri langoilla, mutta ei se vaan toimi. Kaikki alut on purettu ja keritty.
Totta puhuen noiden alkujen jälkeen nyt haukotuttaa ajatuskin niistä loputtomista lisäyksistä ja ainaoikeasta, vaikka moni on saanut aikaan vallankin kauniita Baktuksia erilaisista ihanista langoista :). Mä en nyt vaan ole onnistunut (vielä?) samaan sitä kuningasajatusta oikeasta langasta Baktukseen.
Taasko mää oon niin aut siitä, mitä melkein koko Neuleblogistania just nyt puuhaa :D.
 
Iso kolmio/pitsihuivi ei myöskään tällä kertaa kiinnostanut (huom. lankavalinta), vaan jotain enemmän kaulan ympärille kiedottavaa, simppeliä, rimpsuilla kenties reunustettua halajoin.
 
 Tämä malli  löytyi hyväksi pohjaksi ja lähteeksi, kun puoliympyrää aloin kehittelemään. Jonkun verran sooloilin sekä matkan varrella että lopussa.
 
Niin, että tämmöinen härpäke tästä tuli, oikeastaan ehkä enemmän kauluri kuin huivi. Kaivoin tuon muinoin Virosta ostamani rintakorun härpäkkeelle kaveriksi ja kiinnipitimeksi. Luonnossa huivi on minusta tosi kauniin värinen, jännästi ruskean ja harmaan väliltä ja kaulassa se on aivan ihanan pehmeä ja muhkean pörröinen.
 
 
Storm Cloud Shawlette (ravlink)
Lanka: Rondo Emily "tuhkanruskeanharmaa" 75 g
(28% villa, 65% polyakryyli, 7% polyesteri)
Puikot:  5 vaiko 6 mm
 
 
Käytin vain paksuja puikkoja, enkä sitten tehnyt varsinaiseen neuleeseen ohjeenmukaisia pidennettyjä silmukoita.
Lisäyskerrokset tein kuitenkin ohjeen mukaan, paitsi lopuksi tein vielä yhden ekstran lisäyskerroksen ja sitten vielä rimpsun 91. krs:lla lisäämällä 2 silmukkaa jokaiseen silmukkaan. Päättelykerros olikin sitten pitkä kuin nälkävuosi.
 
 
Yritin kyllä kuvata härpäkettä In Action, mut en onnistunut. Harmittaa huonot kuvat, mut kun ei osaa, eikä ehdijaksaviitsi opetella.. Tässä ehkä väri lähinnä oikeaa.
 
 
***
 
Puolivalmiina olisi kaksikin Thorpea. Molemmat odottaa viimeistelyinspistä, joka juosta kipitti karkuun, kun ekasta myssystä tuli tyypillinen jämälankaversio (= hassunnäköinen, eikä lanka riittänyt enää reunuksiin) ja toisenkin viimeistely on vähän mietintävaiheessa. Taas niin tyypillinen jämälankatyö; pitää ostaa lisää lankaa, että saa työn valmiiksi. Grrrg.
 
Sukatkin oli puikoilla, mutta purin ne, kun en jaksanut millään jatkaa sitä tyhmää palmikkoa.
Vauvannuttuverstas kyllä pyörii edelleen. Josko tusinan saisi täyteen, niin sitten voisi koukuttua johonkin muuhun välillä :). Esim. vaikka noihin härpäkkeisiin?
 
 
Hyvää loppuviikkoa kaikille! Syyslomaa odotellessa, puikkoja kilkutellessa :).