On se sentään hyvä, että on näitä erilaisia virkkaus- ja neulomistempauksia. Kun lähipiirissä vietetään vaikkapa synttäreitä, niin ei kauaa tarvitse miettiä, mitä lahjapakettiin kääräistä.

 

Naapuriin syntyi 6. lapsi ja ilman muuta selvää oli, että Survival-pakettiin laitetaan mukaan myös jotain omatekoista, vauvalle sukat:

938418.jpg

Wool Neliraitaa 20 g, puikot 3 mm ja nämä alkaa ehkä jo oikeasti lähestyä pikkuvauvan kokoa. Miten voikaan olla niin vaikeaa tehdä tarpeeksi pieniä sukkia, kun ei ole mallia :).

 

Varastolankojentuhoamisvietti aiheutti vakavan halun päästä Palma-langasta eroon. Tätä lankaa en enää kerta kaikkiaan halua neuloa, mutta virkattuna se juuri menettelee. Huivina tämä on aivan ihanan pehmoista. Kerrankin, joskus pari vuotta sitten, olin olevinani fiksu ja ostin tuota lohenpunaista tarpeeksi, oikein puseron verran. Sitä siis riittää huivitarpeiksi ja nukenvaatemateriaaliksi ties montako vuotta *huoh*..

938421.jpg

Mallina on yksinkertainen ja nopea verkkohuivi, Novitan lehdissäkin ollut. Koukkuna 5-millinen ja kaarina 4 ketjusilmukkaa. Molemmat huivit ovat lapsen kokoa, punainen painoi 60 g ja keltainen n. 70 g. Punaisen halusi kuopus ja koska se oli oikeasti niin vikkelä virkata, päätin tehdä toisen saman tien ja sujauttaa sen lahjapakettiin.

Nämä liittyvät tietysti HuPoon eli Huivi- ja Poncho-tempaukseen ja miniminisukat Sukkasatoon.

 836927.jpg    841653.jpg

***

Syyskuu lähestyy jo loppuaan. Tässä kuussa olen käyttänyt enimmäkseen jämälankoja, ihanaa!! Vaikka Cavernia lukuun ottamatta olen tehnyt vain tosi pieniä töitä, on vaakatilkkuihin ja sukkiin mennyt todella mukavasti lankakeränloppuja. Jostain kummasta niitä silti koko ajan sikiää lisää?

 

Joku Mrs Aave on täällä näköjään päivitellyt lähipäivinä, vaikken itse ole ollut lähimaillakaan.  Tänään ehkä syyllistyn taas itse haamuiluun, jos en ehdi tällä istumalla saada langankulutustilastojani ajan tasalle ja korjailen luultavasti myös hätäluontoisen pikakirjoittajani kirjoistusvirheistyksiä... Pahoittelen siis jo etukäteen turhien kurkistelujen aiheuttamaa harmistusta!

 

Tässä sitä siis ollaan taas wiikonloppua aloittamassa. Esikoinen on palannut väsyneenä, mutta onnellisena leirikoulusta. Huomenissa suuntaamme kenties  jo tämän viikon toisia SM-kisoja seuraamaan. Tervetuloa muutkin mukaan Lasten ja Nuorten Kirjapäiville !!

Hyvää syksyistä viikonloppua kaikille!!

938422.jpg

Loppukuuksi onkin sitten vielä yksi hihaprojekti. Arrgh.