Onni on vaakatilkut! Kun tuntuu, ettei mitään valmistu, niin vähenee sentään jämälankakorin sisältö. Sehän on meidän huushollissa melkein sama kuin jäävuoren huippua viilaisi kynsiviilalla, mutta katsommekin tässä asiassa tulevaisuuteen. (Keittiö-)vaaka sen kertoo, että jotain tapahtuu aina kun vaakatilkku hypähtää puikoilta.  Oi ei, säästäkää meidät näiltä ontuvilta sanaleikeiltä! No kun se tuli siihen ihan vahingossa..

 

Tilkkujen yö kuivui sittenkin ihan kokoon täällä meillä. Oli toinen tapahtuma samaan aikaan, eikä tilkkuilua sitten lopulta sen enempää mainostettu. Lahjoitin kuitenkin osan tilkuista eteenpäin, osa jäi itselleni ja niitä oon tikutellut nyt sen verran lisää, että kohta voisi saada jo jonkinnäköisen peiton aikaan. Tykkäisin kyllä tehdä peittoja porukalla, olisi hupaisampaa ja ehkä vähän joutuisampaakin kasata niitä jonkun muunkin tekemistä tilkuista. Omat tilkut on totta puhuen aika kyllästyttävän näköisiä, kun ensin niitä jämälankoja on katsellut nurkissa monta vuotta, sitten tikuttanut paloiksi ja nyt vielä kolmanteen kertaan olisi otettava ne silmien alle. Olisi hauska yhdistellä niitä omia tilkkuja jonkun toisen tilkkusaaliiseen, mutta pitää varmaan vähän kysellä tilkkutalkoiden perään ensin. Vauvalangan pätkistä  tulee kuitenkin ihan nätinnäköisiä tilkkuja, eiks vaan?

973715.jpg

Sanokaapas muuten peittoja enemmän kasanneet, kumpi tapa on loppujen lopuksi parempi, ommella palat yhteen vaiko virkata? Kokeilin kumpaakin ja virkkaaminen on kyllä vikkelämpää, mutta tasaisen yhdistämisen taito kaipaa vielä hiomista..

***

 

Muuten olen sitten tikutellut tasaisen tapahtumattomaan tahtiin yksiä ja samoja sukkia. Tuntuu, että puikot on olleet siinä hommassa todella hitaat, liekö säädetty jotenkin ikuisuusprojektitasolle?! Enpä ole aikoihin vallan näin isoja sukkia neulonutkaan, etenkään näin ohuesta langasta ja 2½ millin puikoilla. Ajattelinkin huvikseni sukkien valmistuttua laskea montako kymmentä tuhatta silmukkaa kätkeytyy yhteen 48-numeroiseen sukkapariin. Veikkauksia?!

973720.jpg

 

Kaikki sen jo tietääkin, uusi Ulla on jälleen ilmestynyt ja onpa meillä taas upea kokoelma hienoja ohjeita. Mahtava aarreaitta! Voi niitä ihania ihmisiä, jotka jaksavat ohjeita keksiä ja sitten tehdä vielä sen rankan muistiinkirjoittamis- ja ohjeistamistyön. Kiitosta vaan kaikille Ullan tekijöille, kyllä taas olisi monta ohjetta mielessä toteutettavaksi!

 

Tässä vielä  Kirjavinkkauksen SM-kisojen tuomariston jäsen toivottelee (molemmille) lukijoillemme näin:

973725.jpg

 

Me nimittäin mennään nyt pihalle haravoimaan ja sitten poiketaan kirjastoasioilla. Puikot viritetään varmaankin vauhtiin vasta iltapäivemmällä, mutta jospa sais jonkun turboloppukirivaihteen päälle silloin.

 

Mukavaa päivänjatkoa!!