Tarttis varmaan meikäläisen  tarkistaa vähän strategioita.
Alkoi nääs lapaskuu, itse asiassa sehän alkoi jo aika kauan sitten. Meikäläinen jatkoi sukkasatoputkea ekan viikon, mutta laittoi kyllä lapastakin puikoille.
 
 
Ensimmäinen lapasehdotus oli kovin hidasta mallia. Värejä miettiessä hurahti muutama ehtoo. Tähän on päästy.
 
 
Laitoin sitten toisetkin lapaset puikoille. Vielä hitaamman mallin mukaan, kirjoneuletta kapoisilla puikoilla, ohukaisella langalla ja sitä rataa. Kaunista on ja nautinnollista neulottavaa. Mutta ei siitä synny kuviota kuin pari senttiä vuorokaudessa. Ei ainakaan pienessä flunssassa, kun päätä jomottaa ilman kirjoneulekaavioitakin ihan riittävästi.
 
 
No, uutta lapasta puikoille vaan. Eiks juu.
 
 
 
 
Niin että nyt mulla on kyllä kolmet lapaset puikoilla, mutta mistään valmiista ei voida puhua vielä vähään aikaan. Saatan jopa aloittaa vielä yhdet uudet, kun tarttisin turnauskeikalle pienen matkaneuleen..
 
Ajattelin vaan, että jos olisin vaikka jonkun urheilujoukkueen päävalmentaja, niin potkut tulis jo varmaan aika nopeasti näillä taktiikoilla. Onneks en ole - siis valmentaja.
 
Tässä ohessa kotiväeltä satelee monenlaista pipotilausta, kännykkäpussiehdotusta ja villatakkitoivetta. Juu-juu, lisätään listaan. Joka on p_i_t_k_ä!
 
 
 
Eipähän lopu tekeminen lapaskuun jälkeenkään. Kun se joulukin on kuulemma tulossa.
 
 
Sain minä sentään pari tiskirättiä valmiiksi. On taas, millä luututa.
 
Tiskirätti
Lanka: King Cole Bamboo Cotton 35 g
Puikot: 4 mm (luulisin)
Malli: October Kal by KrisKnits KLIK
 
Halusin vähän reilumman kokoisen tiskirätin. Otin siis paksumpaa lankaa ja isot puikot. Kummituslinnarätistä tuli sopivan reilu kooltaan ja samalla lankaa testailen. Eipä se ihan noin ärtsyn väristä ole luonnossa.
 
 
 
 
Toisen, tuon pyöreän rätin ohje on jo selkäytimeen uponnut, sen verran monta riepua olen ohjeella tehnyt. Mallin nimi ja linkki sen sijaan oli kadonnut unholaan.
Onneksi ystävämme Ravelry auttaa unhola-asioiden kanssa. Suora linkki löytyy ja sehän on Knitted Lacy Round.
Lankaa kului n. 25 g enkä mä enää muista, millä puikoilla neuloin.
 
 
Novitan Bambu on yhä edelleen paras tiskirättilanka, mitä olen neulonut ja käyttänyt. Yhtä hyvää tai parempaa odotellessa taidan taas palata bambuystäväni pariin. Joulunpunaista seuraavaksi?
 
* * * * *
 
 
Sitten vaan isänpäiväviikonloppua viettämään, puikot iloisesti kilkatellen.
Lauantaina kannattaa muuten poiketa Kirjasille, jos on lasten- ja nuortenkirjallisuudesta yhtään kiinnostunut tai jos vaikka tykkää seurata jästihuispausta
Mun täytyy kyllä mennä kannustamaan Huispareita, niillä kun on jo pari Suomenmestaruutta puolustettavana.
 
Moro!

--

Voi änkyrän vänkyrät. Linkit osoittivat puutaheinää.  Nyt pitäis olla korjattu. t. Eedit