Miksi kannattaa käyttää / värjätä raitalankaa mieluummin kuin pätkävärjättyä? No ainakin raidat saa laskettua ja langanmenekkiä pystyy paremmin arv(aile)ioimaan.

Innovatiivinen neuloja kehittelee lähes kaikesta ympärillään näkemästään itselleen apuvälineitä. (Ja perhe piilottelee aarteitaan juuri tämän innovatiivisuuden pelossa :D.)

177903.jpg

Aloitin rannekkeet / lapaset / mitäsiitänyt tuleekaan itseraidoitetusta Nallesta, mutta jossain vaiheessa alkoi epäilyttää langan riittävyys. Ensin osui käteen tyhjä (?) lakupussi, sitten Elloksen mainos ja vielä joku soffapöydällä ajelehtinut lehtinen. Nyt pystyn keskeytyksettä seuraamaan raitojen riittävyyttä. Voin vieläpä neuloa vuorotellen kumpaakin työtä katkaisematta lankaa. (Sisältäaukeava kerä on muuten hyvä, mutta raitojen määräähän se ei kerro.)

Yksi ongelma tosin ilmeni, kun olisi tänään pitänyt saada joku pikkutyö mukaan. Ööööh, mihinkäs tuota tavarakasaa nyt kuljettelet. Seuraavaksi kai pitää kehitellä joku erityiskätevä apukalupakki näille apuvälineille... Saattaisi nimittäin vanhempainillassa nähdä mielenkiintoisia ilmeitä, jos tuon kasan kaivaisi kassistaan...

 

Olen saanut lähiaikoina postia ihan laatikon täydeltä. Kuvasin nyt yhdellä pläjäyksellä ainakin osan niistä. Juulian blogissa voitin arvonnassa ja sieltä tulla tupsahti alkuviikosta oikein runsas ja kekseliäs paketti. Upea Helmilehti (olen suunnitellut helmikurssille menemistä!), Nallenappeja (kuopus varasi oitits), Oriflamen voidetta, aina tarpeellinen puikkomittari ja vielä pipo, jonka esikoinen puolestaan omi itselleen (siksi ei näy kuvassakaan).

177902.jpg

Nyt mulla on ne seudun makeimmat puikot *myhäilyä*, Tuulia lähetti uuden pääkallopuikon matkalla rikkuneen tilalle. Ne puikot on tosin aika ujot, kääntävät aina päänsä pois, kun kuvaan.

KirsiJ:n blogiarpajaisissa voitin levyn, jota on oikein mukava kuunnella iltahämärissä puikkoja kilkutellessa. Eipä tässä paljon muulloin ole ehtinyt neulomaankaan kuin vasta illalla.

Paljon kiitoksia vielä kaikille paketteja lähettäneille :)!!

Kyllä tämä bloggaaminen vaan on mukavaa, kun saa kaikenlaisia ylläreitä - ömh, niin no, tilattuakin tulee välillä yhtä sun toista. Tarkkaavainen lukija jo huomasikin, että hahtuvakiekkokin - elämäni ensimmäinen! -  tuolla takana lymyilee...

Mulla olis nyt mielessä idea yhdistää tuota hahtuvaa - ehei, enpäs kerrokaan vielä :). Ehkä pitää ensin kuitenkin opetella, kuinka sitä ihan oikeaoppisesti neulotaan.

 

Carita oli ehättänyt testaamaan meikäläisen sniikkeriohjetta ja näin kivannäköiset sniikkerit sieltä  löytyy!

 

Sain vähäsen kivemman kuvan meidän pupuistakin.

177898.jpg

Ja silläkin uhalla, että tulee läkähdyttävän maratonpitkä postaus, vielä muistilista tekeillä olevista.

WIP:

  1. Tennesseepusero hihansäädöissä, eli ei tippakaan huvittais
  2. noi raitalapaset
  3. fufopusero, hihat!
  4. fufopusero, hihat (seilaan näiden välillä enkä saa kumpaakaan tehtyä!)

Kuvitelkaa, pitäis tehdä seuraavaks kuusi (6!) hihaa!!!!!!!!!! Ei vois vähempää.....

Kiinnostavien aloitettavien (mä haluun!) lista:

  • lapasia, pipoja, sukkia, joululahjoja
  • se vanhemmalle jannulle ½ vuotta sitten luvattu villapaita
  • huiveja, huiveja
  • joku jakku - bolero - hihake ???

 

Ja vielä lopuksi omantunnon kysymys eli pikagalluppi: Montakos työtä arvon lukijalla on tällä hetkellä kesken?