Edit; lisäsin nuo huomaamani eroavaisuudet muistiin postauksen loppupuolelle.
 
KIITOS kaikista ihanista kommenteista, niistä tulee kyllä tosi iloiseksi!
 
Uskokaa tai älkää, täällä on  jotain valmista!
 
Kuvan nappasin käsivarsietäisyydeltä ennen parhaillaan litisevää sadekuuroa. Jos saan jonkun filmailemaan parempia, niin laitan sitten vähän etustavamman kuvan myöhemmin.
Oli vaan ihan pakko blogata, kun jaksoin väkertää tuon valmiiksi asti!
 
722634.jpg
 
 
 
Malli: Kauneimmat Käsityöt, Virkkausalbumi 1/ 2007, malli 41
Lanka: Novita Suvi, 270 g
Koukku: 3 mm
Hinta: 6 e (langat euro per kerä, napit omasta jemmasta)
 
Viikko sitten aloitin ja alkusäätämisen (ei nimittäin ollut ohjeessa ihan sama malli kuin kuvassa!) jälkeen kappaleet eteni ihan mukavalla vauhdilla.
Sitten niin tyypilliseen tapaan noihin kappaleiden yhdistämiseen, olkainten säätämiseen, reunusvirkkauksiin sun muihin "viimeistelytöihin" upposi monta iltaa ja hyvin paljon hermoja.
 
Miten ne muka on jotain viimeistelytöitä, kun niihin oikeasti meni enemmän aikaa kuin varsinaiseen virkkaamiseen.
Voisi ennemminkin sanoa, että kappaleiden virkkaaminen oli sellaista alkuvalmistelua ja tuo loppuhässäkkä sitten sitä varsinaista topin tekoa eli käsiTYÖTÄ.
Nappien valikoimiseen ja kiinnittämiseen meni vielä puoli päivää.
 
No joo, mutinoista viis, tämmöinen siitä sitten tuli.
Keskeneräisenä mietin kyllä eräänkin kerran, onko mulla juuri tällaiselle vaatekappaleelle oikeasti käyttöä.
Tuo virkattu nyöri meinasi multa vallan unohtua, mutta itse asiassa se oli juuri se puuttuva piste iin päälle.
 
EDIT: kommenteissa kysyttiin ja jos muutkin innostuvat toteuttamaan mallia, joten laitan muistiin huomaamani erot ohjeen ja kuvan välillä:
 
Mallissa oli mun mielestä ainakin kaksi eroa lehden kuvaan verrattuna.
Viuhkakuvion ensimmäisellä krs:lla on kuvassa 8 pylvästä. Vain ensimmäiseen mallikertaan oli piirretty 8, muihin 6, mutta se 6 ei toiminut. Kun siis lukee ohjeen ekaa riviä (tai oikeastaan 3:tta) myöhemminkin viuhkan alaosaan, malli toistuu oikein.

Lisäksi tuossa viuhkojen välissä ketjusilmukkakaaria on vähän eri tavalla, kuvassa vähemmän ja mallipiirroksessa enemmän. Tämä näkyy, jos vertaa vaikkapa tuota mun liiviä ja lehden kuvaa.
Päädyin tekemään mallipiirroksen mukaan, eli vähän enemmän tuli silmukkakaaria -  en viitsinyt säätää ja minusta näyttää kyllä ihan mukavalta näinkin.

 
Muistaakseni tein oman liivini S-koolla, onhan lanka ja koukku aika eri vahvuista kuin alkuper. ohjeessa.
 
 
Pieni koukku ja jäykkä lanka vaatii urakkasuunnitelman, joten merkitäänpä muistiin, että jämälankavirkkausta on tehtävä 2 krs / päivä
 
Hah, lumilapiokin näkyy näköjänsä vielä kuvassa. Täällä on nääs kannettu sepeliä sokkelinmaalauksen alta pois ja pihan laatoitusta odotellessa. Nyt sitä saadaankin sitten vielä odottaa. Hmpfh.