1245960815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Terkkuja Unkarista!
-
Näytti sääennusteissa niin huippusurkealta tuo Suomen juhannussää, että meidän perhe otti ja lensi viikoksi Budapestiin.
No, totta puhuen matka oli oikeasti varattu jo kevättalvella, etteipä me oikeasti silloin vielä juhannussäitä ajateltu.
Matka oli hieno, kerta kaikkiaan mahtava. On oikeastaan vaikea edes valita, mikä matkassa oli parasta, niin hyvin kaikki meni.
Viikossa ehtii muuten nähdä ja kokea yllättävän paljon, kun pistää töpinäksi Cool. Pää on kyllä pyörällä vieläkin.
-
1245958206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Hotelli oli ihan keskustassa. Ei tarvinnut mennä kävelykatua kauemmas shoppailemaan. Mentiin me silti :).
 
 Oon käynyt ekan kerran Unkarissa v. 1980 ja sen jälkeenkin jokusen  kerran, vaan edellisestä kerrasta oli kuitenkin jo yli 20 vuotta. Olipa jo aikakin käydä :).
Huippujuttu oli nyt reissata oman perheväen kanssa.
Oli myös ihanaa tavata vanhoja tuttuja. Yhteydet Unkariin alkoivat nimittäin jo muinaisina aikoina. Sain 15-vuotiaana pianonsoitonopettajan kautta kirjeenvaihtoystävän Unkarista. Jokunen vuosi oli taukoa yhteydenpidossa, mutta viimeiset pari vuotta on meidän Neiti Esikoinen ollut kirjeenvaihdossa oman silloisen kirjeenvaihtokaverini veljentyttöjen kanssa.
Koska vanhempikin väki pitää toisiinsa yhteyttä, on kysymys ystävistä kolmessa polvessa.
-
1245958151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
 Meidän pojat Balatonilla.
 
Lähtölämpö Suomessa oli + 8 asteen hujakoilla, joten paikallinen helle tuntui aluksi aika hurjalta. Onneksi parhaalla hellesäällä päästiin Balatoniin polskimaan.
Juhannusaattona oli + 35 lämmintä, joten voitte arvata, ettei Tonavan varressa viluttanut yhtään.
Viikonloppuna sää sitten hiukan viileni, sataa ripottelikin, mutta ei se meidän lomaa yhtään latistanut. Olipahan hyvä syy kulkea vaikkapa metrolla vähän sinne sun tänne. Eläintarhaan esmes.
-
1245958254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
-
 Kerrankin sai ihan luvan kanssa ruokkia joitain eläimiä. "Purkkamaatista" vaan ostettiin muroja ja eikun kameleita syöttämään.
 -
Matkalaukkuun heittelin lähteissä satunnaisia lankakeriä. Ajattelin, että jos vaikka tulee tylsää välillä, niin voin sitten jonkun tiskirätin vaikka kutaista. No ei ollut tylsää, enkä riviäkään kutonut siellä perillä. Tasan kerran matkan aikana kudoin, nimittäin autossa (lämpimikseni) menomatkalla lentokentälle.  
 
Lankaa en yhtään ostanut, enkä tavannut neulojiakaan, vaikka Margit-saarella olisikin sopivasti ollut neuletapaaminen viime lauantaina :D.
 ***
 
Nyt sitten täällä kotomaassa nautiskellaan kesähelteestä. Pyykit on suht koht raivattu, nurmikko leikattu, pihaa siistitty (olipas se vallan reheväksi kasvanutkin sillä välin) ja matotkin puhtaiksi pesty.
 
Pikku hiljaa alkaa taas ajatukset toimia näissä tavallisissa kotimaisissa asioissa. Kuten esimerkiksi, että Fufotempaus on ihan loppukirivaiheessa ja seuraava Lankaliigakin on jo ylihuomenna!
Neulomisiin!
 
 
 
Ja vuodatuskin on näemmä muuttunut tällä välin. Tohtiskohan sitä jonain kauniina päivänä vaihtaa uuteen blogipohjaan, vai meneekö sitten kaikki ihan sikin sokin ja hyrskyn myrskyn??
Mitähän ihmettä tänne blogimaailmaan muuten kuuluu, onko jotain erityisen mielenkiintoista jossain tekeillä?Täytyy varmaan ryhtyä tutkailemaan asianlaitoja Hymy.