Pääsiäisen aikaan meillä juhlittiin kuopuksen synttäreitä (taas*) ja nautittiin kevään ja melkeinpä jo kesänkin tulosta. Tuntuu ihanalta, kuin olisi vihdoin päässyt ryömimään esiin harmaasta talvipesästä.
 
Välillä kilistelin toki puikkoja ja kivaa olikin tehdä taas jotain ihan uutta.
 
Ravelryn Suomalaisessa perinneryhmässä on hieno yhteistempaus meneillään. Jenni Östermanin suunnittelemasta sukkaohjeesta sai ekan vihjeen kiirastorstaina ja tässä se eka vihje nyt on valmiina.
 
 
Siis oma versioni siitä.  Pelkillä värinvaihdoillahan tästä saa vaikka miljoona eri versiota. Kuvoon tulee vielä myös kirjontaa, mutta teen ne vasta lopuksi. Pitää maistella niiden värejäkin vielä.
 
Yritän koko ajan käyttää omia varastolankojani, mutta tähän en kerta kaikkiaan osannut ajatella mitään muuta pohjaväriä kuin valkoisen. Piti siis ostaa luonnonvalkoista Nallea, mutta kuviovärit etsin omista lankakomeroista.
 
Projektin sivuhuomautuksia;
- menetetty yksi pyöröpuikko. Halkesi viimeisen reikärivin alkaessa, nilkutellen jatkoin kuitenkin väliaikapaikalle odottelemaan seuraavaa osuutta.
- Nallen vihreä on jotain vanhaa vuosikertaa ja huomattavasti paksumpaa kuin pohjaväri valkoinen. Kuvio pompahtaa hyvin esiin, joka on hyvä asia, mutta neuloessa paksuusero vähän haittasi. Jälki ei ole ihan niin tasaista kuin toivoisin.
 
 
 
 
Vihjeitä tulee yhteensä kolme, eli vielä ehtii mukaan perinnesukkaKAListeluun, jos kiinnostaa. Jatkossa luvassa on jotain muuta kuin kirjoneuletta, onpas jännää.
 
Onneksi seuraava vihje ilmestyy jo huomenna, jipii! Melkein en malttaisi odottaakaan, mutta onneksi mulla sentään on keskeneräisiä työstettävänä.

*) Justhan se kuopus oli vauva ja kun tässä nyt ihan yhtenään vietetään näitä synttäreitä, niin se väittää olevansa jo 8-vuotias!