Valmistuneita olis nyt näytillä.

 

 

 
Vuoden ensimmäinen valmistunut työ on junasukat. Aikansa kesti, ennen kuin kokeilin tätä sukkamallia, mutta se on osoittautunut ainakin pikkuisen kummitytön käytössä supermahtavaksi malliksi. On siis hyvä syy tehdä lisää näitä sukkia. Nämä varmaan päätyvät johonkin hyväntekeväisyyteen, kun ovat niin kovin pienet.
 
Tikuttelin sukat uusilla hienoilla nelikulmaisilla Kollágen sukkapuikoillani, jotka sain taannoin Silmukatin blogiarpajaisvoittona.
En millään saanut kunnon kuvaa puikoista, kun meidän kamera ei vain säädy tarpeeksi tarkalle. Titityyllä (klik) ainakin on myynnissä näitä puikkoja ja kuvasta tuo kulmikkuuskin näkyy edes vähäsen. Oli kivat puikot käsitellä, tykkäsin!
Näytti muuten olevan uusimmassa S. Käsityölehdessäkin kuva neliskanttisista puikoista (s.41).
 
 
Junasukat #3
Langat: Ilun lanka + Sisu yht. 28 g
Puikot: Kolláge square 2,25 mm
 
Tiskirättejä aloin neuloa lahjalaatikon täytteeksi. Nämä rätit pääsevät kuitenkin ensin mallinhommiin :).
 
 
 
Novita Bambua kului yht. 54 g. Neuloin 3 - 3,5 mm puikoilla. Mallit on vanhoja tuttuja ja löytyvät aiemmista "tiskirätti"postauksista ja tietty Ravelryn projekteista, kolmas rätti on vähän pieneksi muotoutunut dominotilkku, jota jatkoin vielä reunoista isommaksi.
Piti saada neulottua koko turkoosi kerä loppuun, mutta kun aloin kikkailla kolmanteen rättiin vaaleanpunaisia raitoja, niin ei se turkoosi ihan tyystin vielä loppunutkaan. Aika edullisia rättejä ovat, kun yhdestä 50 g bambukerästä saa pienellä jämäkeräavustuksella 3 tiskirättiä.
 
 
Uuden vuoden tavoitteena olis saada aina lankakerät mahdollisimman tarkasti loppumaan. Toivottavasti tavoite onnistuu, sillä oon ihan kyllästynyt joka puolella pyöriviin langanjämiin. Sekä junasukista että tiskiräteistä jäi taas kerran lankanöttöset jäljelle, joten joku isompikin jämälankatyö pitäis varmaan saada alulle.
 
 
Muistiin:
 
Mummojen neuleita uusimmassa Ullan ekstrassa. Ilmestyihän tämä jo viime vuoden puolella, mutta vieläkään en ole ehtinyt tarkemmin tutkailla.
 
Sytomyssykampanja, Matleenan ja Seija-Siskon ideoima hieno kampanja. Blogeista löytyy ohjeet myssyjen tekoon. Osallistumisaikaa on runsaasti, ainakin yhden myssyn tahdon minäkin virkata. Ehkä sinäkin?