230612.jpg

Luin tässä päivänä eräänä Johannan blogista , että  Vaaka ry kerää penaaleja lastenkotiin vietäväksi. Tarve on noin 50 penaalia ja postitusosoitteen saa Johannalta, jos joku vielä innostuu penaaleja tekemään. Penaalit voivat olla ommeltuja, virkattuja, neulottuja. 
 
 
326926.jpg
 
Meinasin aloittaa sarjatuotannolla, mutta tein kuitenkin ensin yhden alusta loppuun valmiiksi. Tämä on kai enemmän pojalle tähdätty, farkkukangasta ja Mikkimerkki. Jos tarvetta on, voin tehdä näitä lisääkin. Vetoketjuja ja sopivia kankaita on kyllä valmiina. Ja nyt olis sitten ompelukonekin viritettynä!
 
Mua kyllä nauratti välillä, kun kuuntelin apurini juttelua. Etsiskelin sopivia farkkukankaita laatikoistani ja mittailin vetoketjuja ja avulias  kuopukseni oli tietysti myös vieressä mittailemassa. Neito kysyi jostain pienestä kankaantilkusta, että tehdäänkö tästäkin penaali? Totesin, että se on kyllä vähän hiinä ja hiinä, riittääkö kangas.
Sen jälkeen neiti jatkoi kankaiden arvioimista pää kallellaan ja totesi vähän väliä suu supussa; hiinä ja hiinä. Tääkin on hiinä ja hiinä. Pienet padat, mutta suuret korvat...
 
 
 
Vattumato, joka voitit joululoma-arpajaisissani. Huhuu, oletko huomannut viestini? Laittaisitko osoitetietosi sähköpostiini, niin saan arvonta- ja täsmäbongauspaketit samalla reissulla postiin!
 
Vieno tiedustelu vielä JohannaV:lle tahi Marsulle; onko lapastelupalkinto postiutunut vaiko vielä vaiheessa?
 
 
 
Ompelun lisäksi olen tänään ja eilen kunnostautunut fufoilurintamalla. Finisteerannut siis ufoja eli keskeneräisiä tekeleitäni oikein urakalla.
Purin jo ainakin yhden puolikkaan joulusukkaviritelmän, päättelin valkoisesta teddyhuivista (kuvassa) langanpätkät ja päättelin ajat sitten Sonja-langasta aloitetun huivinpätkän nukenpeitoksi.
Meillä syntyy varmaan lähiaikoina paljon muutakin nukenkampetta, jos saan nämä fufotalkoot jotenkin onnistumaan.

90434.jpg

 
 
Tämä (kesästä asti?) tyhjänpanttina odotellut teddyhuivi saa toimittaa niskanlämmikkeen virkaa siihen asti, että löydän tosi hyvän keepin ohjeen. Joku kiva reunavirkkaus tuohon kyllä täytyy kehittää joskus. Valkoista teddyä on valmiiksi hankittuna.
 
En muuten ole aloittanut yhtään uutta työtä moneen päivään, vaikka olen lehtiä selaillut ja monia lankoja etsinyt jo esillekin. Kumma (siis meikäläiselle outo)  jarrusysteemi päällä, mutta ehkä se tekee inspiraatiolle hyvää.
Ainakin se on hyväksi keskeneräisten keolle, joka pienenee. Edes vähäsen.
 
Kiitos oikein paljon fifi-kommenteista, kyllä ilahduttivat!!
Tykkään kyllä itse tuosta keskiosan viritelmästä, joka sopii moneen muuhunkin huivimalliin *vink-vink*...