Sukkakutina yltyi eikä siinä sitten muu auttanut kuin tarttua sukankutimeen.

2273586351_ae88105ffa.jpg

En yleensä tykkää yhdistää kirjavaa tai raidallista lankaa mihinkään kuvioon, etenkään sukissa. Jotenkin tuntuu, että kiva lanka yksistään riittää, ei sitä kannata kuvioilla tai pitseillä sekoittaa. Toisaalta kaunis pitsi- tai palmikkokuvio menee vähän haaskuun, jos sitä ei erota kirjavan langan seasta.

Kuitenkin tuntui, että nyt olisi kiva tehdä sukat iloisella ja värikkäällä langalla, mutta jotain vaihteluntynkää saisi ohjeessakin olla..

Apua löytyi Ravelrystä, jossa suosikkilistalle on helppo klikkailla kivoja ohjeita. Mikä parasta, ne myös pysyvät siellä listalla! Meikäläisen päässä kun tahtoo kaikenmaailman hienot mallit ja ohjeet mennä ihan hukkaan ja sekaisin. Tuskin olen linkkiä suosikkeihin laittanut, kun se jo unohtuu seuraavan ihanan idean alle tai taakse.

Tämäkin sukkamalli on jo muutaman viikon takainen löytö, mutta ilman Ravelryn listaa se olisi kai jo kadonnut ja unohtunut. Kuitenkin olin ohjeen bongannut juuri siksi, että se vaikutti hyvältä mallilta etenkin kuviolliseen tai raidalliseen sukkamalliin. Nytpä oli oiva tilaisuus testata ohje.

2274426455_434ce852ae.jpg

Lopputulos on mielestäni oikein onnistunut. Mulla ainakin oli aivan ihanan aurinkoinen olo, kun neuloin tätä kaapissa marinoitunutta raitalankaa. Karkkia.

Sukat on tehty pieneen jalkaan, joten silmukoita on 42 ja mallikertoja vähän vähemmän kuin ohjeessa. Kantapää sekä kärkijarrutukset oman perinnetavisohjeen nuoteilla.

Seiskaveikkaa kului 60 g, ja ekan kerran kokeilin nyt 3,25 mm sukkapuikkoja, jotka ostin taannoin Annelta. Kiitos vielä Annelle!! Harmit haihtuivat ehdottomasti! 3 mm puikoilla tuli aina seiskapeltiä ja 3,5 mm puikoilla taas liian löperöä. Kyllä noissa välikoon puikoissa on ideaa - nyt sukankutinakin taas sujuu!

2275220304_799a8d90bd.jpg

Mallineule piti mielenkiinnon yllä (lue: koukutti ihan täysillä) ja sopii mainiosti raitalankaan!

 

Nyt on jonkinlainen hiihtolomafiilis käsitöissäkin, neulon vähän sitä ja sitten taas tätä. Viimeviikkoinen Väkkärämania vaatii myös varmaan vähän hengenvetämistä, joten sukkalinjalla meillä taidetaan jatkaa lähipäivinä  :).

1249608.jpg ja 1211457.jpg

Hamsteritavoite täyttyi jo, kun kilo kilahti rikki, joten mitään paineita ei enää ole. Loppukuu nautiskellaan neulomisesta ja jatketaan langanostolakkoa. Jos siis kotokaupunkia isommille kaupoille satun eksymään, yritän panostaa vaikka neulekirjahankintoihin..