Tuoreimmat tapaukset

Lapaskuuni saldo on tänä vuonna 5 lapasparia.
Ensin valmistuvat Newfoundland Mitts ja sitten yhdet huovutetut Tovet.
Niin kuin tiedätte, tähän aikaan vuodesta on tekeillä kaikenlaisia salaisia asioita. Niinpä ihan kaikkea ei oikein isoin kuvin uskalla tässä julkistaa, menee muuten lahjaneuleista yllätys pilalle.
 
Yksi lahjus joulukuiselle synttärisankarille ovat kirjoneulelapaset, vaivalla ja ajan kanssa väkerretyt.
Huokaus soikoon, meni 20 päivää lapasia neuloessa. Tein siis kaikenlaista muuta ohessa ja tartuin lapaspuikkoihin vain, kun oli ihan oikeasti rauhallinen hetki keskittyä... Sitä rauhallista hetkeä sai välillä tosissaan odotella.
 
(piilokuva)
 
 
(3/2010)
Lilac Mittens (ravlink)
Lanka: Novita Nalle (ohut) ja Handu Handdyed lilakirjava yht. 63 g
Puikot 2,75 mm
Ravlink , kuvia täällä vasta juhlan jälkeen
 
Onneksi muistin, että teen yleensä kirjoneuleesta melkoista peltiä. Otin siis pikkuisen  suositusta isommat puikot. Käsiala on ihan tyydyttävää, kyllä siitä höyryttämällä ihan kaunista tuli..
 
 - - -
 
 
Tovesta kudoin seuraavat. Yli-isot mitat kehiin ja lopuksi pyykkikoneeseen pyörimään. Sattui olemaan hienopyykkiä liikkeellä, joten nämä jäivät vähäsen reiluiksi. Laitan varmaan nämä vielä uudestaan pyykkiin ennen joulua, jotta vähäsen vielä kutistuisivat ja tiivistyisivät. Tai sitten pidän itselläni, ovat nimittäin omiin isoihin kätösiini juuri passelin kokoiset.
 
 
Tove-lapaset (4/2010)
Sandnes Garn Tove yht 50 g.
Puikot 3,25 mm
 
Yksi kerä ei olisi ihan riittänyt, siksi kikkailin tuota vihreää tuonne väliin. Taas tuli ihanan pehmeät lapaset - ja lämpimät!
 
 
Kun sain hitaan alun jälkeen peräti neljännetkin lapaset valmiiksi, olin tosi tyytyväinen. Ihan kelpo lapassaalis tänä vuonna.
Sitten innostuin laittamaan vielä yhdet puikoille ja eilen sain peukut tehtyä sekä langat pääteltyä. Aamulla kuvasin ulkona ja tältähän nuo näyttävät.
 
 
Mikkelin tähtilapaset (5/2010)
Ohje: Suuri Käsityölehti 1/2006
Lanka: Novita 7 veljestä l.valkoinen ja vihreä yht 107 g.
Puikot 3 mm
 
Ohje jätti ainakin peukun kohdan aika lailla arvailujen varaan, mutta kyllä näistä lopulta ihan hyvät tuli. Perhepiiriin pukinkontin kautta ;).
 
 
Kiitos kaikille lapaskuussa mukana olleille ja etenkin apuemännille suurkiitos avusta! Iso kasa lapasia taas syntyi ja kauniita erilaisia malleja oli hieno katsella.
 
 
Puikoilla on lisää huovutettavaa ja koukkukin on kilissyt jouluisesti. Niistä sitten taas ensi kerralla lisää. Hyvää ja kaunista joulukuuta kaikille!
 

P.s. Osa linkeistä käyttäytyi kovin huonosti. Lisään ja täydennän niitä tuonnempana.