Valmistunut: piip. Kenelle: piip. Tämmöistä salamyhkäistekstiä täällä. Oikeastaan tulin siis kertomaan, että enpäs kerrokaan yhtikäs mitään. Jotta valmistuneiden ja langankulutustilastoni pysyisivät edes suunnilleen ajan tasalla, niin merkitään kuitenkin muistiin tämäkin valmistunut piip.

1132052.jpg

Tämä suloisen pehmeä "jokin" on valmis. Langan ostin Tampereen messuilta, kun sekä tyttären että omasta mielestäni se oli kuin piip:lle  tehty! Värikin on ihan täydellinen ja hassua kyllä, myös vanhempi pojista arvasi heti, kenelle tämä tulee, kun arvuuttelin langan perusteella :). Novitan Amo(u)ria  90 g, 7 mm puikoilla.

Tavallaan kauheaa lankaa muoveineen ja kimalluksineen, mutta myös ihanan jouluisen kimaltavaa. Tekisi melkein mieleni tehdä tästä jotain pientä ja kaunista itsellenikin. Kerran vuodessa tekisi oikein hyvää vähän kimallella, sanon minä. Kun sitä linnankutsua tuskin koskaan postilaatikkoon putkahtaa, niin jospa meikäläinen sitten jouluna  kotioloissa vähän säihkyttelisi omaksi ilokseen ja perillisten kauhuksi :). Tosin lanka on myös kovin tyyristä.

* * *

Jos mulla ei olisi niin huono muisti, että täytyy aina langankulutus yrittää mahdollisimman nopeasti kirjata ylös, voisin jo vajota näine "enpäs kerro"-neulomuksineni maan alle.  Sanonpa kuitenkin, että toista piip -työtä tehdään päivällä ja toista illalla. Tämä riippuen tietysti siitä, keitä sattuu kulloinkin olemaan kotona. On sitten myöskin pari pientä silmänlume-neuletta, jotka eivät tule kenellekään kotijoukoille. Niitä voi neuloa aina, kun puikkosormet syyhyää, mutta väkeä on liikaa kotosalla :).

 

Salaisuudet on minusta aina nii-iin kutkuttavia ja vielä hauskempaa on, kun saa tietää toistenkin salaisuuksia :D. Tässä alkaa kyllä olla jo ihan joulun tuntua, etenkin, jos laittaa verhot visusti kiinni ja sytyttää oikein paljon kynttilöitä ja jouluvaloja palamaan. Joululaulujakin voi laulaa ja paketinkäärimistalkoot voisi aloittaa ihan siitä ilosta, että silloin saa syödä suklaata. Meillä ainakin, entäs teillä?

* * *

Vastaan tässä samalla vielä yhteen kysymykseen, joka löytyi vuodentakaisen postauksen kommenteista.

300239.jpg

Tästä resoriohjeesta oli nimittäin Sparkie esittänyt kysymyksen.

Silmukkamäärän pitää olla 3:lla jaollinen, tässä 51 s.
 
1. krs:  * 1 n,  2 o *.
2. krs: * 1 n, neulo vasemmalta puikolta toinen s etukautta oikein ja vasta sitten ensimmäinen s oikein*, toista *-*.
Toista 1. -2. krs:ia.

Koska tässä neulotaan vain yksi silmukka "palmikkoa", ei välttämättä tarvita palmikko- tai muuta ylimääräistä puikkoa. Itse autan vasemman käden etusormella silmukoita hieman erilleen niin, että saan neulottua ensin toisen puikolla olevan silmukan ja sitten sen ensimmäisen. Ei se loppujen lopuksi niin hankalaa ole, kun vähän harjoittelee ja periaatteessa saman pystyy tekemään vielä kahden (tai pikemminkin neljän) silmukan palmikollakin. Toinen vaihtoehto on päästää se ensimmäinen silmukka varovasti puikolta "ilmaan", neuloa seuraava silmukka ja sitten kiiruusti napata ilmasta ensimmäinen silmukka ennen kuin se karkaa. Makuasia, kumpaa tykkää käyttää ja riippuu ehkä käsialan tiukkuudestakin, kumpi toimii varmemmin ilman silmukoiden pekenemista omille teilleen!

* * *

Etsiessäni tuota etellistä lapasenvarsikuvaa löysin samasta kansiosta mukavan  tonttujoukon, joka tässä toivottelee kanssani leppoisaa alkavaa viikkoa kaikille! Tunnistattekos kuvasta meikäläisen?  

307495.jpg

Varsinainen joulu menee aina niin huikean nopeasti ohi, joten nyt juuri kannattaa nautiskella näistä viime valmisteluista, eiks juu?!

Leppoisaa alkavaa viikkoa siis kaikille!!